Ziņas

Par What Car? Gada Auto kļūst Škoda Fabia

Prestižākā godalga auto industrijā
Škoda Fabia atzīst par Gada Auto 2015
Pie balvām tiek arī Ford, Nissan, Audi, BMW

Londonā notikušajā 38.gadskārtējā What Car? balvu pasniegšanas ceremonijā par 2015.gada labāko auto atzīts jaunākās paaudzes Škoda Fabia. Pērn šis tituls tika Nissan Qashqai, bet vēl gadu iepriekš – Audi A3 Sportback. 

Vakarnakt Londonā notikušajā ceremonijā Škoda Fabia tika atzīts arī par gada labāko mazauto. Prestižo Gada Auto titulu Fabia iegūst tieši 15 gadus pēc tam, kad izcīnīja to pirmoreiz – 2000.gadā.

What Car? Gada Auto apbalvošanas ceremoniju, kas ik gadu notiek Grosvenor House viesnīcā Londonas Pārkleinā, gan autoražotāji, gan auto pircēji vērtē kā pašu nozīmīgāko auto nozares pasākumu valstī. Balvas tiek pasniegtas 16 kategorijās, taču tikai tas auto, kas demonstrē labāko sniegumu saskaņā ar ekspertu žūrijas stingrajiem kritērijiem, iegūst Gada Auto titulu.

Škoda Fabia to izdevās izcīnīt sīvā konkurences cīņā ar 25 citiem auto, kas bija nokļuvuši What Car? Gada Auto finālā. Ekspertu žūrija atzinīgi novērtēja Fabia 1,2 litru TSI benzīna turbomotoru, kas apvieno elastīgu dinamiku ar iespaidīgi zemu degvielas patēriņu.

Škoda mazauto arī apsteidza galvenos konkurentus – Ford Fiesta un VW Polo – salona ietilpības un praktiskuma ziņā. 

What Car? Lielbritānijas izdevuma redaktors Džims Holders atzīst: “Fabia ir godam pelnījis šo daudzu kāroto titulu – ne tikai tāpēc, ka tas ir labi aprīkots un praktisks mazauto, bet arī tāpēc, ka šajā cīņā tam izdevies apsteigt nopietnus konkurentus. Mēs tos visus esam rūpīgi testējuši un salīdzinājuši, taču, lai vai no kuras puses uz to skatās, Fabia ir pats pilnvērtīgākais mazauto, kāds šobrīd ir nopērkams”

Citu uzvarētāju vidū ir Škoda Octavia, kas ieguva labākā ģimenes auto titulu, Audi A3 e-tron (labākais elektroauto), Citroen Grand C4 Picasso (labākais minivens) un Lielbritānijā būvētais Nissan Qashqai, līdzšinējais Gada Auto titula īpašnieks, kas saglabājis līderpozīcijas kompakto apvidus auto kategorijā. Par gada drošāko auto tika atzīts Land Rover Discovery Sport.

WHAT CAR? GADA AUTO 2015 UZVARĒTĀJI

Labākais pilsētas auto - Hyundai i10

Labākais mazauto – Škoda Fabia

Labākais ģimenes auto – Škoda Octavia

Labākais elektroauto – Audi A3 e-tron

Labākā kupeja – Audi TT

Labākais universālis – Ford Mondeo

Labākais minivens – Citroën Grand C4 Picasso

Labākais sportiskais hečbeks – Ford Fiesta ST-2

Labākais kabriolets – Audi A3 kabriolets

Labākais kompaktais apvidus auto - Nissan Qashqai

Labākais apvidus auto - Range Rover Sport

Labākais biznesa auto – BMW 5.sērija

Labākais sporta auto - Porsche Boxster

Labākais luksusa auto - Mercedes-Benz S-Klase

Drošākais auto - Land Rover Discovery Sport

Lasītāju balva - Honda HR-V

GADA AUTO 2015 – Škoda Fabia


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Škoda Scala

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Nenovērtējiet Scala par zemu tikai tā cenas dēļ. Vairākās kategorijās tas ir labāks pat par cenas ziņā dārgākiem ģimenes auto – tam ir patīkama gaita, pienācīga vadāmība, moderna multimediju sistēma un iespaidīgs plašums gan aizmugurē sēdošajiem, gan bagāžnieka nodalījumā. Tā vienīgie trūkumi ir dažviet lētā salona apdare un tālākpārdošanas vērtība, kas nav tik augstā kā dažiem konkurentiem.