Ziņas

Toyota Mirai ar degvielas šūnu

Toyota jaunākais eko-modelis
Mirai ar degvielas šūnu
Pārdošanā nākamgad

Daudzi autoražotāji šobrīd liek patērētājiem manīt, ka viņu plānos ietilpst jauna alternatīvā enerģijas avota – degvielas šūnas pielietošana.

Tomēr, līdzīgi kā ar hibrīdtehnoloģijām,  Toyota atkal ir divus soļus priekšā pārējiem, prezentējot šāda auto ražošanas versiju, kas jau nākamgad nonāks pārdošanā ASV.

Tas ir Toyota Mirai, kuru darbina degvielas šūna. Apvienojot ūdeņraža gāzi un skābekli tā ražo elektroenerģiju, kas darbina 152 ZS (113 kW) elektromotoru. Degvielas šūnas uzpilde prasa vien apmēram 5 minūtes. Ar vienu uzpildi pietiek, lai nobrauktu līdz 483 km. Izmeši – ūdens tvaiki – ir absolūti nekaitīgi.

Šobrīd Mirai cena ASV tiek mērota ar 57 000 dolāru, padarot to par otro dārgāko Toyota modeli aiz Land Cruiser.  Tiesa gan, valdības atbalsts alternatīvās enerģijas auto pircējiem ļauj šo summu samazināt par 13 tūkstošiem dolāru.

Auto pieejamība Eiropā ir saistīta ar ūdeņraža uzpildes staciju tīkla izveidi. ASV šādas stacijas jau ir Kalifornijā, Konektikutā, Rodailendā, Ņujorkā un citviet.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.