Ziņas

Parīzes auto izstāde 2014

Sācies Parīzes autošovs
Gada pēdējā lielākā autoizstāde
Whatcar.lv reportāža no Parīzes

Parīzes autoizstāde, kas notiek reizi divos gados, ir viens no lielākajiem notikumiem pasaules autoindustrijas kalendārā un šī gada pēdējais lielākais autošovs Eiropā. 

Tas nozīmē, ka tajā ir redzami ne vien visi šī gada lielākie jaunumi, bet arī paši jaunākie modeļi, kas Latvijā nonāks tikai gada beigās vai visdrīzāk – tikai nākamā gada pirmajos mēnešos.

Kā ierasts, ikvienā auto izstādē tiek demonstrēti arī konceptmodeļi, kas ieskicē viena vai otra autoražotāja nākotnes plānus – un Parīzes auto izstāde šajā ziņā nav izņēmums.

Lūk, daži no gaidītākajiem jaunumiem Whatcar.lv reportāžā no Parīzes.

Audi

Pirmizrādi piedzīvo Audi TT rodsters, kas pārdošanā nonāks ne ātrāk kā nākamā gada pavasarī. Audi stendā debitē arī atjauninātā Audi A6 modeļu palete, tai skaitā S6, kas ieguvis Lemānas stilā ieturētus LED priekšējos lukturus un jaudīgāku 4,0 litru biturbo V8 motoru.  

Bentley

Tuvu pie 300 tūkstošiem eiro par Bentley Mulsanne Speed nav maz, taču ar 4,9 sekundēm līdz 100 km/h un 305 km/h maksimālo ātrumu tas ir gana ātrs auto, turklāt – ļoti grezns un komfortabls.

BMW

Oficiālo pirmizrādi Parīzē piedzīvo jaunais, otrās paaudzes BMW X6 - ietilpīgāks, jaudīgāks un ekonomiskāks.

Vēl viena BMW debija ir 2.sērijas kabriolets, kas aizvietos līdzšinējo 1.sērijas kabrioletu un pārdošanā nonāks nākamā gada sākumā.

Fiat

Itāļu autoražotājs nācis klajā ar 500X, kas iecerēts kā Nissan Juke konkurents. Sagaidāms, ka tad, kad tas nonāks pārdošanā 500X būs pieejams ar jau pazīstamajiem Fiat motoriem no 500L un 500 L Trekking klāsta.

Ford

Ford lielākie jaunumi ir saistīti ar vairāku pašreizējo modeļu feisliftiem, kā arī jauno S-Max minivenu – sportisku septiņvietīgu auto visai ģimenei. Pārdošanā Latvijā tas gaidāms nākamā gada vasarā.

Honda

Honda Parīzes auto izstādē sevi piesaka ar atjaunināto Civic, kura modifikāciju klāstā parādījies Civic Sport ar 120 ZS 1,6 litru dīzeļmotoru un sportiskāku izskatu. 

Honda jaunumu klāstā gaidāms arī jaunais HR-V krosovers, kura potenciālais konkurents ir Mini Countryman. 

Hyundai

Jaunais Hyundai i20 pievienojas Škoda Fabia un Mazda 2, lai veidotu konkurenci VW Polo un Ford Fiesta.

Jaguar

Viens no pēdējās nedēļās daudz aprunātajiem modeļiem ir Jaguar XE, kompānijas mēģinājums pārvilināt savā pusē BMW 3.sērijas pircējus. Pārdošanā Latvijā taas gaidāms tikai nākamgad.

Kia

Jaunais septiņvietīgais Kia Sorento ir ietilpīgāks, klusāks un labāk aprīkots, nekā iepriekšējo paaudžu modeļi.

Land Rover

Land Rover Discovery Sport ir modelis, kas aizvietos Freelander. Jaunajam modelim būs septiņas sēdvietas, krietni modernāks aprīkojums un drošības spilvens pie motora pārsega, lai nodrošinātu papildu aizsardzību gājējiem.

Mazda

Modelis ar 25 gadu senu vēsturi, Mazda MX-5 šogad atdzimst savā ceturtajā paaudzē, solot vēl lielāku braukšanas baudu, kā līdz šim. Tas izklausās cerīgi, ņemot vērā, ka divvietīgā auto svars samazināts līdz 1050 kg. Mazda Skyactiv tehnoloģijas nozīmē arī lielāku dinamiku un labāku degvielas ekonomiju. Pārdošanā šis auto gaidāms nākamā gada vasarā.

Mercedes-Benz

Vācu autoražotāja stendā lielākā uzmanība pievērsta Mercedes-AMG C63 un C63 S, kas Francijā piedzīvo pasaules pirmizrādi. Abiem auto ir Mercedes 4 litru tilpuma biturbo V8, kam S versijā ir vairāk nekā 500 ZS.

S-Klase joprojām ir luksusa auto klases etalons un šī modeļa paleti papildina S500 Hybrid, kas sola lielāku dinamiku un labāku degvielas ekonomiju.

Mercedes jaunumu sarakstā ir arī B-Klases feislifts, kura modifikāciju klāstā debitē versija ar elektromotoru.

Pats kārdinošākais auto Mercedes stendā gan ir jaunais AMG GT sporta auto. Tas aizvieto SLS modeli un cer veidot nopietnu konkurenci ikoniskajam Porsche 911. 

Peugeot

Bez dažādu modeļu feisliftiem Peugeot stendā interesantākie ir divi konceptauto. Viens no tiem ir Exalt koncepts, kas ieskicē četrdurvju sedanu ar hibrīddzinēju un salokāmu elektrisko skūteru bagāžas nodalījumā.

Otrs Peugeot koncepts ir 208 Hybrid Air. Atšķirībā no citiem auto ar hibrīddzinējiem, šim auto zem motora pārsega ir 1,2 litru tilpuma benzīna motors un saspiesta gaisa kompresors. Tas radīts saskaņā ar Francijas valdības ierosinājumu līdz 2020.gadam radīt auto, kas patērē vien 2 litrus degvielas uz 100 km.

“Lietošanai gatavo” auto klāstā viens no interesantākajiem Peugeot ir 308 GT. Tas pieejams ar benzīna un dīzeļa motoriem, un konkurēs ar Ford Focus ST.

Porsche

No ārpuses tas izskatās pēc populārā Porsche apvidnieka feislifta, taču zem motora pārsega tam pieejami jaudīgāki un ekonomiskāki motori, turklāt modifikāciju klāstu papildinājis arī plug-in hybrid modelis. Tam ir vairāk nekā 430 ZS hibrīddzinējs, kura elektromotoru var uzlādēt arī no rozetes garāžā. Porsche apgalvo, ka tā patēriņš ir vien 3 litri uz 100 km. Neticami!

Renault

Renault Parīzē demonstrē Eolab konceptu, kas līdzīgi kā Peugeot 208 Air ir izgatavots nolūkā atbildēt uz valdības izaicinājumu radīt 2,0l/100km auto tuvāko 6 gadu laikā.

Skoda

Jaunais Škoda Fabia ir platāks un zemāks, nekā pašreizējais modelis un piedāvā lielāku salona ietilpību, ekonomiskākus motorus un plašākas aprīkojuma izvēles opcijas. Tas nonāks pārdošanā nākamā gada sākumā.

Suzuki

Suzuki nāk klajā ar jauno Vitara, kas konkurēs ar Citroen C4 Cactus un Nissan Juke. Auto pamatā ir IV-4 koncepts ko pērn demonstrēja Frankfurtes auto izstādē.

Toyota

Vēl vienā uzbrukumā kompakto krosoveru segmentam Toyota nāk klajā ar C-HR konceptauto.

Opel

Opel jaunumu vidū ir jaunais Corsa, kas saglabā līdzšinējā modeļa arhitektūru, bet iegūst labāku trokšņu izolāciju un vadāmību. Ford Fiesta konkurentam būs arī ekonomiskāki mazlitrāžas turbomotori.

Volkswagen

Jaunais Volkswagen Passat ir vieglāks un mazāks, nekā līdzšinējais modelis, bet piedāvās lielāku ietilpību. Modifikāciju klāstā ir tikai dīzeļdzinēji, kā arī plašas aprīkojuma opcijas.

Volvo

Jaunais Volvo XC90 tika gaidīts vairāk nekā 10 gadus. Saskaņā ar Volvo apgalvojumiem, tas ir pats drošākais auto, kāds jebkad radīts šajā uzņēmumā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.