Ziņas

Klajā nāk jaunais Land Rover Discovery Sport

Aizstāj Freelander
Pārdošanā nākamgad
Skaties fotogaleriju!

Land Rover ir prezentējis jauno Discovery Sport modeli, kas kalpos par aizstājēju pašreizējam Freelander, kura ražošana tiks atsākta 2018. gadā.

Discovery Sport ir ne vien garāks, bet arī zemāks un šaurāks kā Freelander, savukārt tā āriene vizuāli atgādina Evoque modeli. Tas ir kļuvis arī praktisks, piedāvājot septiņas sēdvietas, bīdāmu otro sēdekļu rindu un 829 litru plašu bagāžas nodalījumu.

Lai arī tas ir ieturēts modernā dizainā, tam nav laupītas spējas pārvietoties arī bezceļu apstākļos - aprīkojumā esošā Terrain Response un vairākas citas elektronikas sistēmas ļaus izbraukt arī sarežģītākus ceļa posmus. Ražotājs sola, ka ar Discovery Sport varēs šķērsot līdz pat 60 cm dziļus ūdens šķēršļus.

To būs iespējams iegādāties ar 2,2 litru dīzeļdzinēju ar 420 Nm griezes momentu, kuram pieejamas divas modifikācijas - 150 ZS vai 190 ZS. Otra alternatīva ir 2,0 litru benzīna agregāts ar 240 ZS, kas savienots ar deviņu pakāpju automātisko transmisiju. Dīzeļmotora gadījumā to nāksies iegādāties par papildus samaksu, jo tas aprīkots ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Sākotnēji Discovery Sport būs pieejams vienīgi pilnpiedziņas versijā. Pateicoties Active Driveline sistēmai, kas pieejama dīzeļdzinējiem, aizmugures ass piedziņa tiek atslēgta, pārsniedzot 35 km/h robežu. Vēlāk tirgū nonāks arī priekšpiedziņas modifikācija.

Land Rover Discovery Sport pārdošanā nonāks nākamā gada pirmajos mēnešos.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.