Ziņas

Ekskluzīva Peugeot modeļu prezentācija

Divi jauni modeļi
Peugeot tirgus situācija
Pircēju vēlmes, iegādājoties jaunu auto

Pirms oficiālās jauno Peugeot modeļu debijas, autoražotājs nelielā prezentācijā iepazīsinaja ar Peugeot tirgus attīstību un demonstrēja divus jaunus segmenta pārstāvjus.

Pirmais jaunums ir Peugeot 108, kas turpmāk būs franču autoražotāja pārstāvis mazauto segmentā. Pieejams 3 un 5 durvju versijās, tas būs aprīkots ar 1,0 Vti 68 ZS dzinēju, ko varēs iegādāties apvienojumā ar piecpakāpju manuālo vai automātisko pārnesumkārbu, kā arī 1,0 e-Vti un 1,2 Vti 82 ZS dzinējiem. 

Stilīgā pilsētas auto vidējais degvielas patēriņš ir, sākot no 3,8 litriem uz 100 km, kas ļaus ekspluatācijas izmaksas saglabāt zemas. Pircēji varēs izvēlēties kādu no četriem aprīkojuma līmeņiem, tai skaitā modifikāciju ar atveramo jumtu. 

Aprīkojuma opcijās iekļautas LED dienasgaismas, MirrorLink sistēma, atpakaļskata kamera un septiņu collu skārienjūtīgais ekrāns. Jāatzīmē, Peugeot 108 būs pieejams jau šī gada beigās.

Kā otrs modelis viesiem tika demonstrēts Peugeot 508, kas debiju piedzīvoja pirms četriem gadiem un tagad ir ieguvis facelift. Gluži kā iepriekš, arī uzlabotais modelis būs pieejams sedana, universāla un paaugstinātas caurgājamības RXH versijā. 

Aprīkojuma sarakstu papildinājuši LED lukturi, atpakaļskata kamera, aklās zonas brīdinājuma sistēma un SMEG+ skarienjūtīgā sistēma. Oktobrī gaidāmā modeļa dzinēju klāsts sastāvēs no e-HDI dīzeļdzinējiem, HY4 hibrīda, kā arī uzlabotiem Vti un THP benzīna turbomotoriem. 

Pirms šo modeļu prezentācijas, Peugeot pārstāvji atklāja pētījuma rezultātus, kuros pircējiem bija jānorāda biežākie iemesli, kas kalpojuši par pamudinājumu iegādāties auto. Kā piecus populārākos iemeslus respondenti minēja automašīnas ārējo izskatu, kvalitāti, degvielas ekonomijas rādītājus, cenu un tehnoloģisko attīstību attiecībā pret konkurentiem. 

Prezentācijā tika ietverta arī Latvijas tirgus situācija kopumā, kurā Peugeot ir iekļuvis TOP 5 pārdotāko auto zīmolu topā. No pārdotajiem modeļiem 61% ir aprīkoti ar dīzeļdzinēju, 38% ar benzīna motoru, bet 1% pircēju izvēlējušies hibrīda tehnoloģiju. Kā liecina statistika, katrs trešais no Peugeot realizētajiem modeļiem nāk no apvidus klases.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.