Vērtē lasītāji

Volkswagen Golf Sportsvan: vērtē Whatcar.lv lasītāji

Volkswagen Golf Sportsvan testu diena
Ielūdz Volkswagen dīleris Moller Auto
Vērtē Whatcar.lv lasītāji

Volkswagen modeļu paleti šovasar papildinājis Golf Sportsvan, kas piedāvā lielāku ietilpību nekā Golf hečbeks. Tas ir ietilpīgāks nekā Golf hečbeks, bet nosaukums Sportsvan liek cerēt uz aizraujošāku braukšanu nekā Golf Plus.

Sadarbībā ar VW dīleri Moller Auto Lidosta mēs devām iespēju dažiem aktīvākajiem What Car? lasītājiem to izmēģināt, nolūkā noskaidrot viņu domas par šo auto. Vai viņiem patīk Golf evolūcijas jaunākā fāze? Cik praktisks tas šķiet, un – vai viņi pirktu šo auto?  Lūk, viņu viedokļi par Golf Sportsvan.


Aigars Laurinovičs

Vecums: 37 gadi

Brauc ar: Subaru Impreza, Volvo V70

Nodarbošanās: IT speciālists



Esmu braucis ar jaunās paaudzes Golf, un jāteic, ka vadāmības īpašības ir ļoti līdzīgas. 1,4 litru TSI benzīna dzinējs ikdienas satiksmei šķiet pilnībā pietiekams, arī tā degvielas patēriņš man šķiet ļoti samērīgs. Man būtu vajadzīgs laiks, lai pierastu pie motora start/stop sistēmas, kas domāta lielākai degvielas ekonomijai un tagad ir lielākajai daļai jauno auto.

Salīdzinot ar hečbeku, Golf Sportsvan salons ir ietilpīgāks un otrajā sēdekļu rindā vietas ir vairāk. Tiesa gan, manuprāt, bagāžas nodalījuma ietilpība nav pārāk liela, lai tajā varētu ievietot visu nepieciešamo bagāžu un paņemt līdzi arī bērnu ratiņus. Esmu pieradis braucienos ar ģimeni ņemt līdzi daudz bagāžas, tāpēc man, divu bērnu tēvam, piemērotāka izvēle tomēr šķiet kāds universālis.



Vērtējums: Novērtēts ar 3 no 5
Kristaps Ābele

Vecums: 24 gadi

Brauc ar: Toyota Verso

Nodarbošanās: taksometra vadītājs



Sportsvan ir mazāks nekā Toyota Verso, ar kuru pārvietojos ikdienā, taču savā klasē tas šķiet ļoti adekvāts transportlīdzeklis. Augstāka sēdpozīcija un brīvā vieta virs galvas rada sajūtu, ka tas ir krietni vien plašāks nekā standarta Golf. Otrajā sēdekļu rindā ir trīs atsevišķas sēdvietas, kas būs komfortablas arī tālākā ceļojumā. Patika tas, ka sēdvietas var bīdīt uz priekšu un atpakaļ, kas ļauj manipulēt ar Sportsvan praktiskumu, palielinot vietu bagāžai vai arī – aizmugurē sēdošajiem.  

Esmu manuālās pārnesumkārbas cienītājs, tomēr jāatzīst, ka DSG darbība problēmas nesagādāja. Ģimenes automašīnai noteikti labāka izvēle ir “automāts”, ar to ērtāk braukt pilsētā.  Diemžēl sēdekli nevar nolaist tik zemu, kā man gribētos, arī trokšņu izolācija, manuprāt, varēja būt labāka. Gaitas un vadāmības īpašības nav sliktas, tomēr īsti nesaprotu, kāpēc auto nosaukums ir Sportsvan – nekas sportisks tas nav, to drīzāk varētu saukt par Golfvan.

Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Oskars Sūnaitis

Vecums: 54 gadi

Brauc ar: Volkswagen Golf Variant

Nodarbošanās: būvniecība



Iesēžoties auto, uzreiz jūtama Volkswagen kvalitāte. Pats braucu ar vecākas paaudzes Golf Variant, taču pat pēc neilgā testa brauciena jau biju pieradis pie Sportsvan – slēdžu un vadības ierīču izvietojumā ir viegli orientēties. Viens no interjera trūkumiem gan, manuprāt, ir zemais navigācijas ekrāna novietojums, kas liek novērst uzmanību no ceļa. Tomēr kopumā gan no ārpuses, gan salonā Sportsvan dizains ir pievilcīgs.

Vietas ir daudz un apkārtējā pārredzamība ir lieliska. Mērojot tālāku ceļa posmu, ērti varēs justies līdz pat četriem cilvēkiem. Man šis auto šķiet piemērots gan darbam, gan privātām vajadzībām. Tiesa gan, kā liela suņa saimniekam mani māc šaubas, vai bagāžas nodalījums uzticamajam draugam nebūs par mazu.  Uzskatu, ka ir vērts samaksāt vairāk un iegādāties Sportsvan, nevis standarta Golf. Nelielā degvielas patēriņa dēļ es izvēlētos 1,6 litru tilpuma dīzeļmotoru, arī jauda mani pilnībā apmierina.      
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5

Arnis Rugājs


Vecums: 42 gadi

Brauc ar: Chrysler Town & Country

Nodarbošanās: reklāma un dizains



Golf Sportsvan nav tik liels kā Voyager, bet augstā sēdpozīcija atvieglo gan pārskatāmību, gan iekāpšanu un izkāpšanu. Liela daļa vadītāju novērtēs to, ka nav nepieciešams pieliekties, lai iekļūtu salonā. Tas ir tieši tik augsts, cik nepieciešams – augstāks par Golf, bet nav gluži apvidus auto. Man šķiet, ka Golf Sportsvan ir kā radīts jaunām ģimenēm ar maziem bērniem.    

Dīzeļdzinējs ir visai gauss nelielā apgriezienu diapazonā, bet, ieslēdzoties turbīnai, uzrāviens ir pietiekams. Salonā vietas ir daudz un ir padomāts arī par dažādiem patīkamiem sīkumiem, piemēram, nolokāmie galdiņi, apgaismots spogulis un citas ekstras. Protams, visas papildu opcijas sadārdzina auto cenu, bet pie komforta ātri vien var pierast.

Ja iegādātos šo auto, tad no plašā aprīkojuma saraksta es atteiktos no navigācijas ierīces. Patika adaptīvās kruīza kontroles darbība, arī  atpakaļskata kamera ir ļoti kvalitatīva, bet automātiskā stāvbremze atvieglo braukšanu pilsētā. Sēdekļi ir komfortabli, taču gaita ir visai cieta, bet to es varētu izskaidrot ar šā testa auto zemprofila riepām. Tomēr auto ir precīza vadāmība.     

Tieši šobrīd es meklēju ģimenes auto, kur iespējams ievietot arī dēla velosipēdu. Pašreizējā auto tas itin viegli ieliekams bagāžas nodalījumā, bet šeit tas nebūs tik viegli izdarāms. No konkurentu piedāvājumiem esam apskatījuši Ford S-Max, kas ir lielāks, taču arī dārgāks. Jāizdara izvēle – mazs un jauns auto vai liels, bet mazlietots.

Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Jānis Pipars

Vecums: 40

Brauc ar: Opel Zafira

Nodarbošanās: šoferis



Uzskatu, ka četriem cilvēkiem Golf Sportsvan ir pilnībā piemērots, un gan pasažieri, gan vadītājs varēs justies ērti. Arī vadāmība un gaita ir patīkama. Elektroniskās drošības sistēmas strādā lieliski, uz grants ceļa tas ir stabils, un virsbūvei līkumos nav lieku svārstību.

Salīdzinot 1,4 TSI benzīna motoru un 1,6 TDI dīzeļmotoru, man skaļāks šķita benzīna dzinējs. Dīzeļmotoram arī start/stop sistēma strādā vienmērīgāk. Tiesa gan, es personiski vēlētos, lai dīzeļdzinējam būtu vairāk zirgspēku, tāpēc dotu priekšroku, piemēram, 2,0 TDI. Salīdzinot ar standarta Golf hečbeku, manuprāt, aizmugurējā balstiekārta varēja būt labāka. Salonā dzirdams arī troksnis no aizmugurējām riteņu arkām. Tomēr kopumā man šķiet, ka Sportsvan ir labāks nekā Golf, pateicoties paaugstinātajai sēdpozīcijai un labākam komforta līmenim, kā arī ietilpīgākam bagāžas nodalījumam.     

Līdz šim neesmu vēl izmēģinājis Ford C-Max, bet uzskatu, kas tas varētu būt sīvs Golf Sportvan konkurents. To nevarētu nosaukt par lētu, bet par kvalitāti ir vērts maksāt.
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!