Ziņas

Kā atjaunot slēgtās Kandavas trases darbību?

Ministrs nav apmierināts ar trases slēgšanu
Autosportisti arī nav apmierināti
Jāmeklē kompromiss

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš uzskata, ka ir jāmeklē risinājumi, kā atjaunot slēgtās Kandavas kartinga trases darbību.

Ministrs vakar viesojies Kandavā, kur ticies ar pašvaldības vadību un pārrunājis jautājumu par kartinga trases darbību. Viņam šķiet nepieņemami, ka kartinga trase ir slēgta, jo tās darbības laikā tā pozitīvi ietekmēja novada ekonomisko attīstību.

Vienlaikus gan viņš ir neapmierināts, ka sešu gadu laikā nav risināts jautājums par trokšņa ietekmi uz vietējiem iedzīvotājiem. Trases darbība slēgta pēc vairākkārtējām viena vietējā iedzīvotāja sūdzībām par troksni, kas tiek radīts, braucot ar kartingiem. Ministrs gan piekrīt, ka troksnis vietējiem iedzīvotājiem ir traucējošs, taču trasei ir jādarbojas, jo tas ir ļoti nopietns infrastruktūras objekts.

Lai risinātu jautājumu par trases turpmāko darbību, šodien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā notiks sanāksme, kurā piedalīsies Kandavas novada pašvaldības pārstāvji, Ekonomikas ministrijas, Veselības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī uzņēmēju puses pārstāvji. Ņemot vērā, ka skaņu izolējošas sienas uzbūvēšana būtu ļoti dārga, kā risinājums varētu būt uzbēruma jeb vaļņa veidošana ar apstādījumiem, kas neļautu troksnim izplatīties tālāk.

Par Kandavas kartinga trase slēgšanu sašutumu pauduši daudzi autosporta pasaules pārstāvji. Baltijas kartinga federācijas un autosportisti ir nosūtījuši vēstuli valsts atbildīgajām institūcijām, Kandavas novada domei un trases īpašniekiem ar lūgumu risināt samilzušo Kandavas kartinga trases jautājumu.

Vēstulē sportisti norāda, ka, nesaņemot valsts finansiālu atbalstu, šobrīd Latvijā ir atlikušas tikai trīs kartinga trases, tādējādi būtiski tiek ierobežota auto sporta attīstība atjaunotajā Latvijas valstī. Latvijā pašlaik darbojas un ir droši izmantojamas tikai vēl divas kartinga trases - atjaunotā Madonas trase un jaunuzceltā, 2003.gadā atklātā SK333 trase Ropažu novadā.

Kandavas trases darbība ar pašvaldības lēmumu pārtraukta šā gada jūnijā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.