Ziņas

Mazpilsēta piedāvā lētāku degvielu nekā citur

Pilsētas dome startē degvielas tirgū
Nedomā pelnīt, bet gan piesaistīt tūristus
Sanikno citus degvielas tirgotājus

Kāda ASV Kentuki štata mazpilsēta ir saniknojusi apkārtnes degvielas tirgotājus, atverot pilsētai piederošu degvielas uzpildes staciju, kurā benzīns ir lētāks, nekā citur.

Somersetas pilsētas mērs norāda, ka lēmums par pašiem savas uzpildes stacijas izveidi pieņemts pēc neskaitāmām iedzīvotāju sūdzībām, ka degvielas cenas ir pārāk augstas.

Tomēr Somersetā, kur mājo apmēram 11 tūkstoši iedzīvotāju, ir arī pāris citi degvielas tirgotāji, kurus jauna konkurenta parādīšanās ir pamatīgi saniknojusi. Viņi uzskata, ka pašvaldībai nav tiesību iejaukties privātajā sektorā. Kāds uzņēmējs to pat nosaucis par sociālismu.

Tomēr pilsētas mērs palicis pie sava. “Mēs neļausim lielajām naftas kompānijām diktēt mums to, ko mēs drīkstam un ko nedrīkstam”, viņš norāda.

Degvielas cenas Somersetā veidojas saskaņā ar vidējo degvielas cenu reģionā, pievienojot nelielu uzcenojumu, lai segtu izmaksas. Pilsētas mērķis, atšķirībā no citiem degvielas tirgotājiem, nav gūt peļņu, bet gan piesaistīt Somersetai papildus ienākumus no “degvielas tūrisma”.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.