Ziņas

Ferrari pērk labāk nekā Opel Ampera

Opel pārtrauks piedāvāt Ampera
Pārdošanas apjomi krītas
Ferrari F12 pērk krietni aktīvāk

Opel nolēmuši pārtraukt plaši izdaudzinātā Ampera elektroauto ražošanu. Mūsu avoti informē, ka tas notiks pēc nākamgad plānotā Chevrolet Volt feislifta.

Kā zināms, tieši Chevrolet Volt ir tas auto, uz kura bāzes tika izgatavots Ampera, cerībā pārliecināt Eiropas pircējus, ka Opel logo rotātā versija ir kaut kas vērtīgāks. Tiesa gan, Ampera pārdošanas apjomi liek secināt, ka modeļa feisliftu vācu autoražotājs nevar atļauties.

Par spīti tam, ka Ampera kopā ar Volt tika atzīts par 2012.gada labāko auto, tas nav spējis attaisnot uz sevi liktās cerības un kļuvis par biznesa neveiksmi. Pērn Opel pārdeva 3184 Ampera, par 40% mazāk, nekā gadu iepriekš.

Pārdošanas apjomi strauji kritās šogad – pirmajos gada piecos mēnešos Opel pārdeva vien 332 Ampera eksemplāru – par 67% mazāk nekā gadu iepriekš.

Savā mājas tirgū Vācijā Opel izdevies pārdot vien 46 Ampera eksemplāru, kamēr Ferrari turpat pārdevuši teju divreiz vairāk (83 gabalus) rijīgo un videi nedraudzīgo F12 Berlinetta superauto.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.