Ziņas

Neļauj iereibušajiem sēsties pie stūres

Kampaņa pret braukšanu reibumā
Aicina neļaut iereibušajiem sēsties pie stūres
Riska grupā ir gados jaunie autovadītāji

Šā gada sākumā alkohola un citu apreibinošu vielu ietekmē notikušos ceļu satiksmes negadījumos zaudētas jau 13 dzīvības, kas ir gandrīz trīsreiz vairāk nekā šajā pašā laikā pērn.

CSDD sadarbībā ar Satiksmes ministriju, Valsts policiju un sadarbības partneriem sāk satiksmes drošības kampaņu „Dusmīgs, toties dzīvs!”, aicinot ikvienu aktīvi iesaistīties un atturēt cilvēkus no sēšanās pie stūres reibumā.

Esot reibumā, cilvēkam nereti trūkst loģiskas izpratnes par notiekošo un dažādi instinkti gūst virsroku pār saprātu. CSDD eksperti norāda, ka tas ir brīdis, kad līdzās esošie cilvēki ir pēdējā barjera, lai atturētu iereibušo no sēšanās pie stūres.

Kaut arī pērn, salīdzinot ar 2012.gadu, samazinājās bojāgājušo skaits no 25 līdz 10 personām tādās avārijās, kur viens no vadītājiem bijis reibumā, kopējā šādu negadījumu statistika saglabā negatīvu pieauguma tendenci – pērn izraisīti 640 šādi negadījumi, kas ir 25% kāpums.

Arī šā gada sākumā fiksēti jau 247 reibumā izraisīti negadījumi, kuros cietuši 78 cilvēki, bet dzīvību zaudējušo skaits faktiski pārsniedz pērn visa gada laikā fiksēto.

Galvenajā riska grupā ir gados jauni autovadītāji 21-34 gadu vecumā. 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.