Ziņas

Lidojošie velosipēdisti uz Latvijas ceļiem

Velosipēdisti arvien biežāk cieš negadījumos
Pērn bojā gājuši 13 velosipēdisti, ievainoti 439
Lielākā daļa ir sadūrušies ar auto

Velosipēds kļūst par arvien populārāku pārvietošanās līdzkli Latvijā, taču statistika nav iepriecinoša - šogad ceļu satiksmes negadījumos cietuši jau 38 velosipēdisti, no kuriem divi gājuši bojā.

Salīdzinot ar 2013.gada sākumu, cietušo velosipēdistu skaits ir vairāk nekā divkāršojies un bieži, saduroties ar citiem transportlīdzekļiem, velosipēdi vai to vadītāji „lido”.

Lai visiem ceļu satiksmes dalībniekiem atgādinātu par velosipēdistu atgriešanos uz ceļiem, demonstrētu iespējamās negadījumu sekas un pievērstu uzmanību drošai satiksmei, CSDD sadarbībā ar SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia” atsevišķus kokus Rīgas centrā pārvērtusi par „velo kokiem” ar tajos „ielidojušiem” spilgtas krāsas velosipēdiem.

Pērn ceļu satiksmes negadījumos ievainoti 439, bet bojā gājuši 13 velosipēdisti.

Gandrīz divām trešdaļām jeb 294 negadījumiem iemesls ir bijis velosipēda sadursme ar kādu citu transporta līdzekli, kas ir par 5% vairāk nekā 2012.gadā.

Sadursmes ar velosipēdu ir trešais biežākais avāriju veids, kurā satiksmes dalībnieki zaudē dzīvību – vairāk nekā 7% no visiem ceļu satiksmē bojā gājušajiem pērn bijuši velosipēdisti. Tādējādi uzreiz pēc vieglo auto vadītājiem un pasažieriem, kā arī gājējiem, velosipēdisti ir tie, kuru drošai dalībai satiksmē ir jāpievērš pastiprināta uzmanība.

CSDD un Valsts policijas informācija liecina, ka ceturtā daļa negadījumu, kuros iesaistīti velosipēdisti, notiek tieši diennakts tumšajā laikā.

Turklāt lielākais negadījumu skaita pieaugums vērojams no maija līdz septembrim, kad notiek apmēram 70% no visa gada laikā fiksētajiem velo negadījumiem.

Tomēr šogad satiksmes intensitāte ir augusi daudz straujāk nekā citus gadus, tāpēc ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam būtiski ievērot cieņpilnu attieksmi vienam pret otru.

Whatcar.lv internetā uzgāja visai trāpīgu video no Londonā notikušas kampaņas, kurā māca ievērot velosipēdistus. Kampaņas secinājums - ir viegli palaist garām to, uz ko tu neskaties.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.