Ziņas

BMW vilciens jau drīzumā

BMW izstrādā dizainu
Paredzēts 1200 pasažieriem
Skaties fotogaleriju

Lai arī Malaizija pēdējās nedēļās ir pievērsusi sabiedrības uzmanību ar lidmašīnas Boeing 777-200 mīklaino pazušanu, mediju telpā parādījušās ziņas, ka transporta jomā turpinās aktīva rosība un gaidāmi jaunumi. Šoreiz par jaunievedumu parūpējusies dzelzceļa industrija, kurā gaidāms pieaugums – vilciens, kura dizainu veidojis BMW.

Jaunais sliežu karalis tiks veidots uz Siemens kompānijas Metro Inspiro vilciena bāzes un spēs pārvietoties ar paša spēkiem bez vadītāja palīdzības. Kā apgalvo dizaineri, vilciena ārējais tēls ir spēcīgs un pārliecinošs, simbolizējot tehnoloģisko attīstību virsotni, progresu un drošību.

Paredzams, ka jau pavisam drīz BMW dizaineru produkts sāks pārvadāt pirmos pasažierus Klangas ielejā, kas atrodas pavisam netālu no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpūras. Līdz 2017. gadam kopumā tiks izražoti un uzstādīti 58 vilcieni. Katram sliežu pārvadātājam būs četras kupejas, tādejādi tas varēs uzņemt līdz pat 1200 pasažieriem.

Paredzams, ka šo vilcienu darba mūžs nebūs ilgāks par 30 gadiem un pēc nomaiņas tos būs iespējams arī utilizēt dabai draudzīgā veidā, jo 95% no visa vilciena metāla sastāva ir derīgi atkārtotai pārstrādei.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.