Ziņas

Frankfurtes auto izstāde: Mercedes Benz GLA

A-klases un CLA līdzinieks
Dīleru skatlogos 2014. gadā
Skaties galeriju!

Spiegu fotogrāfijās redzamā kamuflāža ir zudusi, un tagad Mercedes GLA ir atklājis savu patieso seju. Šī modeļa izveidi varētu raksturot, kā kārtējo vācu autoražotāja mēģinājumu apgūt aizvien jaunāku pircēju auditoriju saviem auto.

Sekojot A-klases un CLA piemēram, arī GLA krosovers ir būvēts uz priekšpiedziņas platformas, tomēr šis modelis būs pieejams arī pilnpiedziņas izpildījumā.

Pirmais kompaktais krosovers Mercedes izpildījumā ir 4417mm garš, 1804mm plats un 1494mm augsts. Izmēru ziņā tas neatpaliek tālu no GLK-klases apmēriem, kura virsbūves kopgarums sasniedz 4526mm.

Vizuāli GLA virsbūves priekšējā daļa atgādina A-klasi un CLA modeli. Individualitātes un spilgtas personības iezīmes var redzēt otrpus automašīnai, kur masīva izmēra lukturi izceļ auto aizmuguri. Tomēr jāsaka, ka kopumā GLA izskatās kā muskuļotāka A-klase ar augstāku klīrensu.

Vizuālās līdzības ir kļūst vēl uzkrītošākas, līdz ko tiek aplūkots interjers. Vadības panelis ir teju identisks kā A-klasē un CLA modelī. Arī dzinēju klāsts ir aizgūts no GLA līdziniekiem. Divi benzīna dzinēji - 1,6 ar 155 ZS un 2,0 turbo ar 210 ZS jaudu, ar kuriem tiks aprīkoti GLA 200 un GLA 250 modeļi.

Dīzeļdzinēju arsenālā ir pieejams 2,2 litru dzinējs ar divām versijām. GLA 200 CDI iegūs 135 ZS agregātu, bet GLA 220 CDI saņems 170 ZS.

Ekonomiskākais no visiem ir GLA 200 CDI, kura vidējais degvielas patēriņš nepārsniedz 4,3 litrus uz 100km. Visiem modeļiem, atskaitot GLA 200, papildaprīkojumā var iegūt 4Matic pilnpiedziņas sistēmu. GLA ir pirmais Mercedes Benz apvidus tipa auto, kuram pilnpiedziņa nav pieejama jau standarta aprīkojumā.

Rindā uz jauno auto, varēs sākt pierakstīties šī gada novembra beigās. Paredzēts, ka pie dīleriem GLA nonāks 2014. gadā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.