Vērtē lasītāji

Nissan testu diena: vērtē Whatcar.lv lasītāji

Nissan testu diena
Sadarbībā ar Nissan dīleri Norde
Jaunākie Nissan modeļi

Nissan Juke šobrīd ir viens no populārākajiem jaunajiem auto Latvijā un interese par to ir nemainīgi augsta - taču kā ir ar pārējiem Nissan modeļiem?

Šajās dienās Latvijā bija pieejams arī Eiropas gada auto titula laureāts, elektromobilis Leaf, tāpēc sadarbībā ar Nissan dīleri Norde sarīkojām Whatcar.lv lasītājiem iespēju izmēģināt visus šobrīd pieejamos Nissan modeļus – Juke, Leaf, Navara pikapu, Qashqai, Qashqai+2, NV200 Evalia, X-Trail un Murano.

Šie cilvēki ikdienā pārvietojas ar citas markas automašīnām, daži no viņiem ir jauna auto meklējumos.

Kāds ir viņu viedoklis par Nissan? Lasi vairāk šajā reportāžā!      



Āris DandensNissan MuranoĀris Dandens
strādā enerģētikas jomā
Volvo S80


Nissan Murano. Salons plašs, labi nostrādāts, taču bagāžas nodalījums pārsteidzoši mazs. Pie stūres viss labi pārredzams, turklāt auto ir aprīkots ar 360 grādu kamerām un parkošanās vispār nesagādā ne mazākās neērtības. Kā mīnuss jāmin auto dinamika - manuprāt jaudas varēja būt vairāk.

Nissan Leaf. Lielisks dizains, bagātīgs standarta aprīkojums, negaidīti plašs bagāžas nodalījums- tas viss veido interesantu auto. Auto, kam mīnusi ir vairāk ārēji apstākļi- proti, infrastruktūras trūkums un neesošais valsts atbalsts (kā tas ir citviet pasaulē). Kopumā- interesants ģimenes auto, lai pārvietotos pa pilsētu.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Gunārs PētersonsGunārs PētersonsNissan Qashqai+2
tirdzniecības pārstāvis
Subaru Forester



Nissan Qashqai+2
. Ļoti labs dzinējs, dinamisks, atsaucīgs. Pirmo reizi braucu ar auto, kam ir start/stop sistēma un esmu patīkami pārsteigts - tas tiešām palīdz ekonomēt degvielu.

Salona apdare tomēr varēja būt elegantāka un nedaudz plašāks salons (īpaši jumts varēja būt augstāks).
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Jānis PiparsJānis PiparsNissan
uzņēmējs
Opel Zafira


Nissan NV200 Evalia. Šobrīd meklēju ar ko aizvietot Opel Zafira, tomēr Evalia MPV nebūs gluži piemērots, jo vairāk tomēr ir kravas auto ar iespēju pārvadāt pasažierus.

Patīkami pārsteidza dinamika - tomēr mašīna nav no mazajām un 1,6 litru dzinējs lieliski tiek galā. Degvielas patēriņš, ja vien tiešām ir ražotāja solītais, ir ļoti mazs.
Vērtējums: Novērtēts ar 3 no 5
Ģirts BārenisNissan X-trailĢirts Bārenis
reklāmas speciālists
Mitsubishi Pajero



Nissan X-trail
. Laba balstiekārta, labi nostrādāts dizains bez nekā lieka.
Salons - vienkāršs, praktisks, bez visādām liekām ārišķībām un spīguļiem.

Vērtējums: Novērtēts ar 3 no 5
Zintis BētiņšZintis BētiņšNissan
galdnieks


Nissan Qashqai
. Salonā patika tas, ka nav nekas lieks un viss ir viegli saprotams. Vienīgais mīnuss - priekšā sēdošajiem varēja būt regulējams elkoņa balsts, tas uzlabotu komfortu, jo katram sēdpozīcija ir savādāka.

Aizmugurējās arkas varēja būt pildītas ar plastmasu pilnā apmērā. Šobrīd plastmasa ir tikai vienā trešdaļā no arkas, un, manuprāt, ja dienā vairāk jāpārvietojas pa lauku ceļiem, tad pēc aptuveni diviem līdz trim gadiem krāsa būs nost.

Ja salīdzina Nissan ar kādu vācieti, tad japāņiem, izskatās, tas līmenis nav tik augsts.
Atpakaļskata kamera varēja būt iebūvēta pa vidu un dziļāk iekšā bamperī, jo šādā pozīcijā tā bieži paliek dubļaina un bieži tīrot tiek saskrāpēts tās stikliņš. Arī aizsargpanna varēja būt pilnāka, nevis tikai dekoratīva.

Tomēr kopumā auto ir labs ar pietiekamu dinamiku un pieņemamu degvielas patēriņu.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Kārlis LakstīgalaNissan QashqaiKārlis Lakstīgala
mārketinga vadītājs
Volkswagen Passat


Nissan Juke. Par auto palika tiešām labs iespaids. Salons varbūt nav no plašākajiem, taču to atsver viss pārējais- plašs bagāžas nodalījums, viegla gaita, atsaucīgs dzinējs (kombinācijā ar variatoru),  laba cenas/aprīkojuma attiecība.

Mīnusi - mazais iebūvētās navigācijas ekrāns un neskaidrā otrreizējā tirgus cena. Tā varētu būt labāka pilnpiedziņas versijai. Labs auto jaunai ģimenei vai studentam.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Baiba PreisaBaiba PreisaNissan
risku pārvaldītājs bankā
Opel Zafira


Nissan Murano
. Ērts, plašs salons Neskatoties uz diezgan lielajiem gabarītiem auto ir viegli vadāms (pat vieglāk nekā šodien testētais Nissan X-trail).

Meklēju auto, ar ko var braukt ne tikai pa pilsētu, bet arī pie dabas un tad parādās Murano pirmais mīnuss-  mazs bagāžas nodalījums. Tam ir arī augsts slieksnis, kas auto lietošanu sievietei padara par ne tik interesantu.

Salons ir ērts un plašs, apdare kvalitatīva (izņemot durvis, kuru apdare ir plastmasīga un varētu būt, ka nodils ātrāk kā gribētos).
Vērtējums: Novērtēts ar 3 no 5
Artūrs LapiņšArtūrs LapiņšNissan
Strādā Statoil,
sportisku auto cienītājs


Nissan Qashqai
. Dinamika likās par īsu. Bija nepietiekošs griezes moments, taču neesmu liels speciālists.

Iepriecināja auto gaita pa bruģa segumu, kā arī salonā ir ļoti laba skaņas izolācija. Manuprāt ārējais izskats Nissan automašīnām nekad nav bijis labākais.

Qashqai ir interesants, apsveru iespēju kaut kad iegādāties šo auto.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Māris JaunpetrovičsMāris JaunpetrovičsNissan
Subaru Impreza



Nissan Navara
. Dzinēju gribējās jaudīgāku, atsaucīgāku, taču gaita ir ļoti laba- mīksta un līgana (acīmredzot pateicoties tam, ka aizmugurē ir lāgas, nevis atsperes).

Pārsteidza klusums salonā. Salons ērts plašs, taču aizmugurē sēdošajiem sēdekļi ir par stāvu un neko daudz nevar pieregulēt.
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Jānis MillersNissan LeafJānis Millers
tūninga speciālists
Nissan 200SX



Nissan Leaf
. Auto ir patiešām lielisks. Ļoti laba dinamika. Jaudīgs, varbūt pat par daudz un galvenais - nedzirdi, kā dzinējs tiek noslogots- tāpēc uzmanīgi jāseko līdzi spidometram.

Salons- kompakts, labi nostrādāts, lai arī daudz plastmasas. Bāzes versijā pieejams ļoti plašs aprīkojums, kas varbūt pat ir mīnuss, jo bez daudz kā no tā visa varētu arī iztikt un samaksāt par to mazāk.

Cena patiesībā ir Leaf lielākais mīnuss.
Vērtējums: Novērtēts ar 3 no 5
Māris  LapiņšMāris LapiņšNissan
pašnodarbinātais
Seat Altea XL


Nissan X-trail
. Braukšanas komforts un bagāžnieka ietilpība ir izcila, ļoti piemērots auto Latvijas ceļiem.

Salona noformējums varēja būt labāks, kā arī automātiskās kārbas pārslēgšanās varēja būt ātrāka. Dizains ir labs, kā arī augstais klīrenss ļaus aizbraukt uz laukiem.

Cena varētu būt zemāka, kā arī priekšējie sēdekļi varētu būt ērtāki.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Aivars StankevičsNissan JukeAivars Stankevičs
strādā izglītības jomā
Mercedes Benz V220

Nissan Juke
. Jauda ir pietiekama, it īpaši, ja tiek ieslēgts sporta režīms. Salons ir pietiekami plašs gan aizmugurē, gan priekšpusē.

Juke dizains, protams, ir gaumes lieta, bet man patīk, jo tas atšķiras no citām uz ielas redzamajām automašīnām. Svarīgi mūsu apstākļiem ir tas, ka Juke ir nedaudz augstāks, tādejādi arī praktiskāks, taču kā vienīgo auto es to neizvēlētos. Bagāžnieks šķiet visai augsts un tas manām prasībām nebūs atbilstošs.

Kopumā - labs auto par adekvātu cenu.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Inese ZaharovaInese ZaharovaNissan
pārdevēja
Volkswagen Golf  III


Nissan Juke. Gaita un dinamika mani apmierināja. Ātrumu uzņem labi, ir klusa. Principā mašīna ir laba. Pie ārējā izskata gan ir jāpierod, taču tas ir interesants.

Pirmais iespaids gan vizuālā, gan tehniskā ziņā ir labs. Patiesību sakot es šādu auto būtu gatava iegādāties, kāpēc gan ne?


Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Juris MurānsJuris MurānsNissan
ātrās palīdzības auto vadītājs
Hyundai Getz


Nissan Qashqai+2. Jauna mašīna ir un paliek jauna - salons kluss, gaita laba. Patika Start/ Stop sistēma, ko vispār pat nejūt- kā brauc, tā arī brauc. Salons ērts, sēdekļi labi regulējas. Ņemama mašīna.
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Jānis  BandersJānis BandersNissan
Lexus RX300



Nissan X-trail
. Dzinēja jauda ir pietiekama (cik nu pilsētas apstākļos varēja notestēt).

Patika dinamika, vieglā vadāmība, manevrētspēja.

Salons ļoti askētisks, bet ka lielu plusu jāmin, ka var pārvadāt patiešām garas slēpes.

Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Gints HorstsNorde
strādā valsts pārvaldē

Nissan NV200 Evalia. Uzreiz pirmais, ko pamani sēžoties auto, ir durvis, kuru konstrukcija lielāka auguma cilvēkam rada diskomfortu ar neērti izvietotajiem rokturiem, kas ne tikai nav ērti izmantojami, bet arī dur sānos.

Ir redzams, ka auto zemā cena ir panākta ar lētiem apdares materiāliem. Taču tajā pašā laikā salons ir gana plašs, auto ir ekonomisks un varētu būt diezgan labs ģimenes auto. Nedaudz ir bažas par dzinēja jaudu, ja auto tiktu smagāk piekrauts.

Manuprāt, laba alternatīva citu ražotāju komercauto.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Nissan Juke

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Juke piemīt vairākas spēcīgas īpašības, taču daži no mazās SUV klases konkurentiem būs visaptverošāki.