Ziņas

Brīvroku sistēmas nākamais līmenis

Revolucionāra žestu un mīmikas tehnoloģija
Ļauj kontrolēt auto funkcijas
Pieejama tuvāko trīs gadu laikā

Informācijas tehnoloģiju eksperti Harman ir nākuši klajā ar žestu un sejas atpazīšanas sistēmu, kas ļaus kontrolēt audiosistēmu un citas auto funkcijas ar mīmikas un roku kustību palīdzību.

Piemēram, kontrolēt audio skaļumu var, kustinot galvu uz vienu vai otru pusi, bet pārslēgt nākamo skaņdarbu vai raidstaciju – uzsitot pa stūres ratu. Paceļot vai nolaižot roku viduskonsoles rajonā var regulēt gaisa temperatūru salonā.

Ar starptautiski pazīstamu žestu varēs arī aktivizēt tālruni, tad pasakot tā cilvēka vārdu, kam vēlaties piezvanīt.

Sistēma izmanto infrasarkano sensoru, kas ir pielāgots vadītājam un nepārtraukti analizē tā mīmiku un žestu valodu, atpazīstot iepriekš definētas roku vai sejas kustības. Dati nonāk borta datorā, kas aktivizē attiecīgās funkcijas.

Harman apgalvo, ka sistēma ir tik gudra, ka spēj pamanīt atšķirību starp ieprogrammētiem un neapzinātiem, bet līdzīgiem žestiem.

Šobrīd ražotājs veic sistēmas izmēģinājumus, bet automašīnās tā būšot pieejama jau tuvāko divu, trīs gadu laikā.  

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.