Ziņas

Audi lietošanas izmaksas Latvijā

Audi - viens no populārākajiem auto Latvijā
Kam jāpievērš uzmanība?
Padomi no Swedbank apdrošināšanas ekspertiem

Latvijas auto tirgū vācu ražotāji ir pārstāvēti ievērojami vairāk nekā citi ražotāji un Audi ir viens no līderiem. Uz mūsu valsts ceļiem sastopami praktiski visi iespējamie Audi modeļi, taču galvenokārt šis zīmols Latvijā ir pārstāvēts ar modeļiem, kas ir ražoti līdz 2004.g.

Audi - viens no uzticamākajiem


Tehniski Audi, visticamāk, ir viens no uzticamākajiem ražotājiem. CSDD dati liecina, ka vecumā līdz 5 gadiem, Audi transportlīdzekļi tehnisko apskati iziet ar pirmo reiz 95% gadījumos. Tas ir ļoti labs rādītājs, jo tirgū vidēji šis rādītājs ir 88.6%.

Ja arī gadīsies, ka Audi saplīsīs vai būs nepieciešamība pēc virsbūves rezerves detaļām, tad Audi īpašnieki praktiski vienmēr būs apmierināti ar rēķina summu, jo jaunas detaļas Audi ir vienas no lētākajām, salīdzinot ar citiem automobiļu ražotājiem. 

Kādi ir tipiskākie Audi apdrošināšanas gadījumi?

Swedbank apdrošināšanas statistika liecina, ka 54% no Audi zaudējumiem ir saistīti ar bojājumiem, kas rodas CSNg vai cita veida sadursmes rezultātā.

14% klientu ir nepieciešama tehniskā palīdzība uz ceļa (evakuācija vai tml.), kas ir samērā daudz, jo, piemēram, Toyota ir 10%. Nozagti tiek vidēji 6% no visiem Audi, kas atkal ir augsts rādītājs, jo, piemēram, Honda šis pats rādītājs ir 2%.

Tieši zādzības risks ir galvenais KASKO cenas sadārdzinātājs Audi automobīļiem, jo rezerves daļas, arī pats remonts Audi markai nav tas dārgākais, bet, ja to nozog, tad šie zaudējumi jau ir daudz lielāki.

Zādzības iemesli – lietotas detaļas! Latvijā ir izteikti vidēja vecuma Audi autoparks. Vecas mašīnas parasti nevēlas remontēt ar jaunām detaļām, jo tās vienkārši ir relatīvi dārgas. Lietotas detaļas ir lētākas.

Tā kā veco Audi ir ļoti daudz, attiecīgi arī ir liels pieprasījums pēc to detaļām, kas izskaidro šīs markas popularitāti zagļu aprindās. Riskantākais ir Audi vecumā no 1998.g. – 2006.g. un īpaši Audi A6, jo tas ir arī viens no populārākajiem Audi modeļiem Latvijā.

Jāpievērš uzmanība signalizācijai

Saistībā ar zādzības risku un faktu, ka lielu daļu Audi Latvijā ieved no Eiropas, tad noteikti jāpievērš uzmanība konkrētā Audi drošības ierīcēm un vēsturei.

Mūsdienās auto ražotāja pārstāvji datus par konkrēta Audi apkopes vēsturi uzglabā vienotā sistēmā. Tas nozīmē, ka Latvijas Audi pārstāvis var uzzināt vēsturi par Audi, kura izcelsme ir no Vācijas. Attiecīgi, pērkot Audi, kas ievests no Vācijas, ieteiktu sazināties ar Audi pārstāvi Latvijā un uzzināt, kā tad Vācijā šis Audi ir kopts. Turpat varēs uzzināt arī reālo nobraukumu un tml.

Vēl svarīgāk ir Latvijas Audi pārstāvim pajautāt vai rūpnīcā ir uzstādīta signalizācija un/vai imobilaizers. Bieži, it sevišķi Francijā, eiropieši iegādājas jaunas automašīnas bez drošības ierīcēm vispār, savukārt Latvijā pērkot tādu mašīnu, klients bieži nodomā, ja ar pulti durvis slēdzas ciet/vaļā un lampas nomirgo, tad signalizācija ir uzstādīta, bet tā nav, jo tā ir tikai centrālā atslēga.

Latvijas Audi pārstāvis varēs pateikt vai rūpnīca ir uzstādījusi kādu drošības ierīci, tāpat, ieteiktu pēc iegādes uzreiz doties pie pārstāvja un pārkodēt aizdedzes atslēgas. Tā teikt, „droši paliek drošs”.

Runājot, par apdrošināšanu un drošības ierīcēm, tad piemērs no apdrošināšanas polises teksta par Audi A6 Avant 2004.g. drošības ierīču prasībām:

„Gaismas un skaņas signalizācija ar mainīgu dinamisko kodu un dzinēja bloķēšanas funkciju, kā arī papildus uzstādīts neatkarīgs imobilaizers vai peidžers (ar slepeno slēdzi) vai rūpnīcas imobilaizers vai slepenais slēdzis ar automātisku ieslēgšanos vai motora pārsega bloķētājs. Rūpnīcas imobilaizers un slepenais slēdzis netiek akceptēts Audi un BMW a/m no 1997.g. līdz 2003.g.”

Šis teksts nozīmē, ka obligāti būs jāuzstādā papildus neatkarīgs imobilaizers, piemēram, Skybrake, Black bug vai tml. Tas, protams, radīs papildus izdevumus un ar tiem ir jārēķinās, iegādājoties Audi.

Secinājumi par Audi:

-       relatīvi uzticams;

-       parasti komfortabls un labi aprīkots;

-       bieži zog;

-       vidēji dārgs KASKO;

-       jaunas rezerves daļas lētas attiecībā pret jebkuru citu auto ražotāju.

 Padomi Audi iegādē:

-       ja iegādājaties auto no ārzemēm, tad dodieties pie dīlera un pārkodēt atslēgas. Pārbaudiet vai ir signalizācija un imobilaizers;

-       uzstādiet neatkarīgu, papildus imobilaizeru;

-       apdrošiniet KASKO.

 Audi apdrošināšanas fakti:

-       jāpievērš uzmanība drošības ierīču prasībām līguma noteikumos;

-       praktiski visas apdrošināšanas kompānijas prasīs uzstādīt neatkarīgu imobilaizeri Audi vecumā līdz 2005.g. Jaunākiem modeļiem var gadīties arī, ka pietiks ar rūpnīcas siganlizāciju un imobilaizeri, tomēr tas var maksāt sadārdzinātu apdrošināšanas prēmiju;

-       jāpievērš uzmanība zādzības pašriskam. Orientējoši 10-15% ir vidējais tirgus piedāvājums. Pašrisks mazāks par 10% varētu palielināt polises prēmiju.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!