Ziņas

Ar velosipēdiem uz auto jumta iebrauc daudzstāvu stāvvietā...

Aizmirst par velosipēdiem uz jumta
Bojājumi transportlīdzeklim un mantai
Konsultē Swedbank apdrošināšanas eksperti

Velosezona ir klāt un daudzi pilsētnieki izmanto brīvdienas, lai dotos kaut kur patālāk baudīt neskarto dabu pa velo takām. Protams, velosipēdi ir piestiprināti uz auto jumta.

Taču, pirms tālā ceļa piestājot lielveikalā, notiek nenovēršamais – fakts, ka velosipēdi atrodas uz auto jumta, ir piemirsies. Par tiem atgādina vien nepatīkams troksnis, braucot iekšā daudzstāvu autostāvvietā. 

Brīvdienu noskaņojums pagalam – velosipēdi sabojāti, automašīnas jumts arī. Ko darīt?

Noteikti jāizsauc policija

Swedbank apdrošināšanas eksperti norāda – tas ir ceļu satiksmes negadījums, jo ir notikusi braukšana ar transportlīdzekli atļautā vietā un uzbraukts šķērslim.

Tātad šis ir KASKO gadījums visiem apdrošinātājiem, taču pats galvenais – par notikušo obligāti ir jāpaziņo valsts policijai.

Kāpēc? Visticamāk, ka sadursmes rezultātā būs nodarīti bojājumi daudzstāvu stāvvietas īpašumam un šādos gadījumos policijas iesaisti paredz Ceļu satiksmes noteikumi.

Ja policija netiks informēta, apdrošinātājs var atteikt atlīdzību, jo KASKO noteikumos to būs skaidri definējis. Te gan jāmin, ka ir arī liberālāki apdrošinātāji, kas šādos gadījumos noteikumos paredzētos izņēmumus neizmanto, taču paļauties uz to nevajadzētu.

Kādus zaudējumus segs apdrošinātājs?

Ne visi apdrošinātāji maksā atlīdzību par jumta bagāžnieku, nemaz nerunājot par velosipēdu. Viss atkarīgs no tā, kas rakstīts KASKO polisē - vai apdrošināšanas objekts ir transportlīdzeklis un tā uzstādītais papildaprīkojums (jumta bagāžnieks), vai arī tikai viens pats transportlīdzeklis.

Ja ir otrais variants, tad KASKO segs tikai pašas automašīnas remontu. Savukārt velosipēds šajā gadījumā nav transportlīdzeklis, nedz arī tā papildaprīkojums. Tādējādi, atlīdzību par velosipēdu iespējams saņemt vien tad, ja KASKO apdrošināšana ietver arī transportlīdzeklī esošās personīgās mantas apdrošināšanu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.