Ziņas

TOP 10 ekonomiskākie auto

Kuri auto patērē mazāk?
10 optimālākie modeļi
Labi arī citās jomās

Tikko veiktā Whatcar.lv aptaujā vairākums jeb 59% lasītāju prognozēja, ka benzīna cenas gada beigās sasniegs Ls 1,20 litrā. Šķiet tas ir pietiekami labs arguments, lai apsvērtu ekonomiska auto iegādi. Taču - kuri ir paši ekonomiskākie auto?

Mēs izpētījām šībrīža tirgus piedāvājumu un izveidojām šo topu, kas, iespējams, palīdzēs tev izdarīt izvēli. Šeit minētās automašīnas būs prātīgs pirkums ne vien no degvielas ekonomijas, bet arī braukšanas baudas viedokļa.

Audi A1 1,2 TFSI

Ja tevi interesē ekonomisks, dinamisks un pietiekami reprezentabls mazauto, tad labākais šajā kategorijā ir Audi A1. Komplektācijā ar 1,2 litru TFSI benzīna dzinēju tas vidēji patērē tikai 5,1 - 5,2 litrus degvielas uz 100 km. Ikgadējā transportlīdzekļa nodeva - Ls 42.

BMW 320d

BMW 3. sērija ir šībrīža labākais kompaktais biznesa sedans, kā arī viens no lētākajiem izmaksu ziņā. 320d modifikācija ir lieliska izvēle, ja vēlies lielisku auto, kas tērē maz degvielas. Patēriņš - vidēji ap 4 litriem uz 100 km, ikgadējā nodeva – Ls 87.

BMW 520d

5. sērijas BMW ir bijis, ir un būs iekārojams biznesa klases auto. Tam ir plašs dzinēju diapazons, bet, ja nevēlies pārmaksāt, nekļūdīga izvēle būs 520d - fantastisks auto ar vidējo degvielas patēriņu tuvu 5 litriem uz 100 km, ikgadējā nodeva - 97 lati.

BMW X3 xDrive 20d

Apvidus auto klasē mūsu izvēle krīt uz BMW X3, konkrētāk - xDrive 20d versiju. Vidējais degvielas patēriņš ap piecarpus litriem dīzeļdegvielas uz 100 km. Ikgadējā nodeva - Ls 97.

Opel Ampera

Opel Ampera sniedz visus elektroauto labumus, turklāt nebūs jāuztraucas par to, vai akumulatori izturēs garākus ceļa gabalus, jo tas ir aprīkots ar 1,4 litru benzīna ģenerqatoru, kas uzlādē akumulatorus ar minimālu degvielas patēriņu un tikai tad, kad tie ir nosēdušies. Latvijā Ampera būs pieejams tikai gada otrajā pusē.

Ford Mondeo 1,6 TDCi

Ford Mondeo piedāvā braukšanas baudu kombinācijā ar plašu salonu un sensacionālu degvielas ekonomiju. Modifikācijai ar 1,6 litru 115 zirgspēku TDCi dzinēju ikgadējā nodeva ir Ls 51, bet vidējais patēriņš - 4,3 litri uz 100 km. 

Nissan Qashqai 1,6 dCi

Krosoveru grupā līderis šobrīd ir Nissan Qashqai 1,6 dCi ar priekšpiedziņu. Ikgadējā nodeva- Ls 75 un vidējais dīzeļdegvielas patēriņš- ap 4,5 litriem uz 100 km.

VW Sharan 2,0 TDI

Starp ekonomiskajiem MPV konkurentu vidū izceļas Volkswagen Sharan. Dažādas 2 litru TDI dzinēja modifikācijas Jūsu maciņu ikgadējās nodevas veidā patukšos par 76 latiem (jaudīgākiem dzinējiem - Ls 85). Vidējais degvielas patēriņš 5,5- 6 litri uz 100 km.

VW Golf 1,6 TDI Bluemotion

Volkswagen Golf nekādā gadījumā nedrīkst nepieminēt starp 10 ekonomiskākajiem auto. 1,6 TDI Bluemotion ar 105 ZS jaudu un vidējo degvielas patēriņu zem 4 litriem uz 100 km ir tipisks lētu lietošanas izmaksu paraugs. Gada nodeva Ls 51.

VW Up 1,0 60 ZS

Mūsu topa līderis ir pilsētas auto Volkswagen Up. Viens no nedaudzajiem benzīndzinējiem šajā topā - 1,0 litru 60 zirgspēku agregāts patērē tikai nedaudz virs 4 litriem uz 100 km, gada nodeva - Ls 22. Turklāt tas ir ļoti lēts.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.