Ziņas

Ko darīt, ja auto sānos ietriecas velosipēdists?

Velosipēdu uz ielām ir vairāk
Negadījumi ir bieža parādība
Konsultē Swedbank Apdrošināšanas eksperti

Arvien lielāku popularitāti Latvijā iegūst pārvietošanās ar velosipēdiem – zaļāks dzīvesveids, naudas līdzekļu ekonomija, pievilcīgs dizains un vēl daudzi citi būtiski faktori runā par labu šim pārvietošanās līdzeklim.

Tomēr ir arī mīnusi. Velosipēdistiem nākas sīvi cīnīties par „vietu zem saules” ceļu satiksmē, un ne visi autovadītāji ir gatavi ar to samierināties. Taču gadās, ka tieši neuzmanības dēļ  notiek negadījumi.

Nereti šādi negadījumi gadās, mašīnai braucot ārā no pagalma, kur nav pārskatāms tas, kas notiek uz ietves. Brīdī, kad vadītājs skatās uz kreiso pusi, no labās tam sānos ietriecas velosipēdists. Durvīs bukte, spogulis nolauzts, velosipēdists gar zemi. Ko darīt?

Iluta Oškalne-Klibiķe, Swedbank Apdrošināšanas Latvijas filiāles pārdošanas vadītāja: „Šajā situācijā, visdrīzāk būs cietis arī velosipēdists. Pat, ja pirmajā mirklī šķiet, ka velosipēda vadītājam tikai nobrāzts elkonis un ceļgals, nepieciešams izsaukt ātro palīdzību, lai pārliecinātos, ka veselība kārtībā.

Pēc ātrās palīdzības izsaukšanas, noteikti  jāizsauc policija, jo saskaņotais paziņojums šajā gadījumā nederēs. Nederēs arī nekāda mutiska vienošanās ar velosipēdistu – jābūt skaidrībai, ka viņam nekas nekaiš. Taču pēc visu formalitāšu nokārtošanas transportlīdzekļa vadītāja OCTA segs zaudējumus riteņbraucējam, bet KASKO segs zaudējumus transportlīdzeklim.”

Taču, ko darīt, ja velosipēdists ir reibuma stāvoklī un aizbēg?  Apdrošināšanas ekspertu ieteikums - jāziņo policijai, kas nodarbosies ar riteņbraucēja atrašanu.  

Tad jāzvana savam apdrošinātājam, lai saņemtu konsultāciju un  pieteiktu radušos bojājumus transportlīdzeklim. Tā kā automobiļa bojājumi būs salīdzinoši nelieli un ļauj tam piedalīties ceļu satiksmē, autovadītājs, pēc vienošanās ar apdrošinātāju, nogādās automobili remontiestādē. Tur jāuzraksta pieteikums atlīdzības saņemšanai.

Neziņot par notikušo policijai nedrīkst - tas ir pretlikumīgi, jo īpaši, ja ir cietis cilvēks.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.