Ziņas

Nosaukti Pasaules Gada Auto titula pretendenti

Nosauc Pasaules Gada Auto finālistus
Labākie vairākās kategorijās
Uzvarētājs būs zināms aprīlī

Nissan Leaf ir cerība savam Eiropas gada auto titulam pievienot vēl vienu – Pasaules gada auto godalgu, jo tas ir starp 10 finālistiem cīņā par šo titulu.  

Kopā ar Leaf uz Pasaules gada auto troni pretendē Audi A1 un A8, 5.sērijas BMW un BMW X3, kā arī Jaguar XJ, Jeep Grand Cherokee, Mercedes SLS, Porsche Cayenne un Volvo S60/V60.

Interesanti, ka finālā nav ticis neviens Volkswagen modelis, lai arī ražotājam izdevās iegūt pēdējos divus Pasaules gada auto titulus – pērn ar Polo un gadu iepriekš ar Golf. 

Atklāti arī finālisti pārējās Pasaules gada auto kategorijās. Uz 2011.gada pasaules labākā sporta auto titulu pretendē Aston Martin Rapide, Audi RS5, Cadillac CTS-V Coupe, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo Superleggera, Mercedes S63 AMG/CL63 AMG un SLS AMG, Porsche 911 GT2 RS un 911 Turbo, kā arī Renaultsport Megane.

Pasaules labākā auto dizaina balvai izvirzīti Aston Martin Rapide, Audi A7, Citroen DS3, Ferrari 458, Honda CR-Z, Kia Sportage un Nissan Juke.

Savukārt uz Pasaules zaļākā auto titulu pretendē BMW 320ed, Chevrolet Volt, Hyundai Sonata Hybrid, Mercedes B-Klases F-cell, Nissan Leaf un Smart Fortwo ED.

Trīs finālisti katrā kategorijā tiks paziņoti nākošmēnes Ženēvas auto izstādē. Galīgais uzvarētājs tiks nosaukts 21.aprīlī.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Nissan Juke

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Juke piemīt vairākas spēcīgas īpašības, taču daži no mazās SUV klases konkurentiem būs visaptverošāki.