Ziņas

BMW laiž klajā 2,0 litru dzinēju ar 245 ZS

Jauns BMW četrcilindru benzīna turbodzinējs
Aizstās 3,0 litru vienrindas sešcilindru agregātu
Sākotnēji pieejams BMW X1 pircējiem

Tas beidzot ir klāt – BMW ir laiduši klajā jaunu četrcilindru 2,0 litru benzīna turbodzinēju, par kuru tika baumots jau sen.

Tas piedzīvos savu pirmizrādi zem BMW X1 xDrive28i motora pārsega un to būs iespējams aptaustīt Ženēvas autošovā martā.

Tiek ziņots, ka šis četrcilindru motors agrāk vai vēlāk aizstās bavāriešu autoražotāja klasisko 3,0 litru vienrindas sešcilindru dzinēju un atradīs savu vietu arī citu BMW modeļu klāstā.

Lai gan BMW pagaidām daudz neatklāj, sagaidāms, ka jaunais motors ar kodēto nosaukumu N20 papildinās gan 1.sērijas, X3, Z4 rodstera un 5.sērijas modifikāciju klāstu.

Jaunais dzinējs attīsta 245 ZS un tam ir 350 Nm liels griezes moments, kas pieejams jau pie 1250 apgriezieniem minūtē. Salīdzinājumam – 3,0 litru sešcilindru dzinējam, ko tas aizstāj, ir 258 ZS un 310 Nm griezes moments.

Bāzes versijā tas savienots ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, taču pastāv opcija izmantot arī astoņpakāpju „automātu”. BMW norāda, ka ar manuālo transmisiju tas ļauj X1 xDrive28  no 0 līdz 100 km/h ieskrieties 6,1 sekundē, bet ar automātisko – 6,5 sekundēs. Tas ir par attiecīgi 0,7 un 0,3 sekundēm ātrāk, nekā modifikācijai ar līdzšinējo 3,0 litru sešcilindru dzinēju.

Turklāt jaunais dzinējs ir ekonomiskāks. BMW X1 xDrive28i vidējais patēriņš ir 7,9 litri uz 100 km, tātad par pusotru litru mazāks, nekā ar 3,0 litru motoru.  

Jaunais X1 xDrive28i pārdošanā Eiropā nonāks uzreiz pēc debijas Ženēvas autošovā martā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.