Ziņas

Top Gear rada videi draudzīgu auto

Top Gear rada auto ar hibrīddzinēju
Meklē neatkarīgu ekspertu vērtējumu
Skaties foto un video

Laikā, kad autoražotāji tērē miljoniem eiro, lai radītu savas versijas par elektromobiļiem, populārā britu televīzijas raidījuma Top Gear veidotāji izgatavojuši paši savu, videi draudzīgu elektroauto, turklāt – ar minimālu budžetu.

Pēc 18 stundu ilga darba tapis šajos attēlos un video redzamais auto, kas ir klasificējams kā auto ar hibrīddzinēju, jo tā riteņus kustina elektromotors, kuru laiku pa laikam uzlādē dīzeļa ģenerators. Tādējādi šis auto praktiski nerada nekādas izplūdes gāzes, tāpat, kā, piemēram Chevrolet Volt.

Džeremijs Klarksons, Džeimss Mejs un Ričards Hamonds  savu eko-auto nosaukuši par Hammerhead Eagle i-Thrust, un mēģinājuši pārbaudīt tā lietderību tieši tāpat, kā būtu rīkojušies ar jebkuru citu viņu rīcībā nonākušo transportlīdzekli.

Taču galīgajam vērtējumam bija nepieciešams neatkarīgu ekspertu vērtējums, tāpēc Top Gear vērsās pie What Car? partneru mēdija, pasaulē senākā auto žurnāla Autocar kolektīva, kuram neparasto auto nogādāja vienlīdz neparastais Top Gear testu pilots Stigs.

Jāatzīst gan, ka Autocar laikam tā arī neizdevās nostiprināt draudzību ar Top Gear, jo Hammerhead tika novērtēts tikai ar vienu zvaigzni no piecām. Lai gan tā hibrīddzinējs „uz papīra” izskatās nevainojami, reālajā dzīvē tā dinamika un veiktspēja ir diezgan bēdīga, salīdzinot ar jebko citu, kam ir četri riteņi.

Labā ziņa ir tā, ka atpakaļgaitā tas kustas tikpat ātri, kā uz priekšu, turklāt – pat stabilāk. Lietošanas izmaksas arī varētu būt minimālas, jo jāmaksā vien par elektrību, bet virsbūves elementus var nomainīt, izmantojot materiālus, kas atrodami ikvienā šķūnī vai pat izgāztuvē.

Tomēr Hammerhead nav nedz gaitas, nedz vadāmības kā tādas, jo tas vienkārši pārvietojas no vienas vietas uz otru, ļaujot pretvējam šaustīt savu virsbūvi. Arī auto dizains diez vai spēs iegūt daudz fanu.

Neraugoties uz to, Autocar secina – Hammerhead i-Thrust autori ir pelnījuši uzslavu, jo viņiem izdevies īsā laikā radīt reālu transportlīdzekli, ar kuru var pārvietoties trīs cilvēki, neradot nekādas problēmas mūsu planētas apdraudētajam klimatam. Taču atbilde uz jautājumu, vai tas palīdzēs glābt pasauli, ir.... nē.

Skaties Autocar video šeit:


What Car? TV: Top Gear rada videi draudzīgu auto

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.