Testa brauciens

Volkswagen Polo 1,4 Trend

Braucam ar VW Polo 1,4 Trend
Var sajaukt ar Golf
Lētāks nekā Fiesta un Corsa

Tas taču ir Golf! Volkswagen dīleris noteikti būs kaut ko sajaucis. Tāda ir pirmā reakcija, ieraugot jauno Polo. Ir ilgi un cītīgi jāskatās, lai ievērotu atšķirības abu automašīnu priekšējo lukturu un radiatora restes izskatā, kā rezultātā daudziem Polo šķitīs kā nedaudz samazināts Golf .

Šāds iespaids patiesībā ir tas, ko Volkswagen ir gribējuši panākt - visas Golf labās īpašības, tikai kompaktākā un lētākā iepakojumā. Sestās paaudzes Polo ir kļuvis garāks, platāks, elegantāks un ar labāku salona apdari, nekā iepriekšējais modelis, tomēr tas necenšas būt uzbāzīgi stilīgs.

Taču - vai tas ir slikti? Golf jau gadiem ilgi ir bijis labākais mazais ģimenes auto, un nu to pašu var teikt par Polo mazauto klasē. Ņemot vērā, ka Volkswagen ir jauna mazauto platforma, atjaunināti vai pilnīgi jauni dzinēji, nemaz nerunājot par uzlabojumiem salonā, Polo pat varētu pārvilināt savā pusē arī dažus potenciālos Golf pircējus, jo īpaši - pievēršot uzmanību Polo cenu politikai.

Latvijā piecdurvju Volkswagen Polo 1.4 Trend maksā 12 190 eiro un tas ir apmēram tikpat, cik maksā līdzīgi aprīkots Ford Fiesta vai Opel Corsa.

Dinamika, gaita un vadāmība

Iepriekšējo Polo vadāmība bija visai smagnēja, un tos iegādājās tie, kurus vairāk uztrauca nākotnes vērtības nevis tūlītējs baudījums. Nu vairs tā nav. Mēs gan neizliksimies, ka Polo sniedz tādu pat braukšanas prieku kā Ford Fiesta, taču aprīkots ar 1,4 litru 85 zirgspēku, tas ir tīri apmierinošs.

Jaunā Polo piecpakāpju manuālā pārnesumkārba ir ļoti paklausīga, ātri un bez aizķeršanās izpildot komandas – gluži tāpat kā bremzes, kas darbojas enerģiski un efektīvi, neizrādot ne mazākās vājuma pazīmes. Lai vai kāds būtu ātrums, Polo nezaudē komfortu – to nespēj traucēt nedz bedres, nedz ārējie trokšņi. Vienīgi pēkšņas ceļa seguma maiņas šim auto nepatīk.

Spriedums

Mazauto segmentā valda liela konkurence un Polo būs jāpacīnās, lai iekarotu pircēju sirdis. Tomēr neviens no potenciālajiem Polo konkurentiem nav ideāls – tai skaitā pats Polo. Tas ir lielisks auto, ja runa ir par ietilpību, gaitu, aprīkojumu un cenu. Taču ja vēlaties arī kaut ko stilīgu, iespējams Polo savas konservatīvās ārienes dēļ jums nebūs pa prātam. Tiesa gan, jaunais Polo uzskatāmi pierāda, ka mazi auto var kļūt pieauguši, nezaudējot mirdzumu acīs - turklāt par tiem nav jātērē kaudze naudas.  

Jums patiks:  gaita, dzinējs, aprīkojums

Jums nepatiks: pārāk konservatīvs dizains?

Testa auto no Volkswagen Centrs Rīga.

Lasi detalizētu Volkswagen Polo testu un salīdzini cenas, modifikācijas un aprīkojumu

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volkswagen Touareg

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Liels, komfortabls, jaudīgs, labi aprīkots un ļoti praktisks – jaunais Volkswagen Touareg ir spilgts jaunais ražotāja modeļu klāsta līderis, taču tas vairs nav tik neuzkrītošs, kā līdz šim