Ziņas

Whatcar.lv iemēģina Ford Focus RS

Otrā vieta sacensībās Biķernieku trasē
305 ZS un 440 Nm
Cena sākot no Ls 22 599

Jau kopš pagājušā gada gaidītais Ford Focus RS beidzot sasniedzis arī Latviju. Vairāk nekā 300 zirgspēku priekšpiedziņas hečbeks 21. un 22. augustā  būs pieejams apskatei un testu braucieniem „Baltic Motors” salonā Skanstes ielā.

Šodien, 20. augustā automobiļa iespējas tika demonstrētas Biķernieku sporta bāzes ātrumaplī, kur to testēja arī Whatcar.lv, piedaloties veiklības braucienā kopā ar citu mēdiju pārstāvjiem. Whatcar.lv ieņēma godpilno otro vietu, nedaudz atpaliekot vien no „Auto ziņām”. Trešajā vietā – Ilmārs Līkums no Auto Bild Latvija.

Salīdzinot ar standarta Ford Focus, RS modelim ir 305 ZS un 440 Nm liels griezes moments, kā arī par 40 mm platāka šķērsbāze, sportiskāki amortizatori un atsperes, kā arī autosporta profesionāļu Quaife izstrādāts ierobežotas berzes diferenciālis. Labāku saķeri nodrošina arī revolucionārā RevoKnuckle piekare.

Auto ieskrienas līdz 100 kilometriem stundā 5,9 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 263 kilometri stundā. Ražotāja norādītais Focus RS degvielas patēriņš pilsētas ciklā ir 13,4 litri, uz šosejas – 7,0 l, bet jauktajā ciklā – 9,4 litri. Automobilis aprīkots ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet jauda tiek novadīta caur 19 collu riteņiem ar 235/35 izmēra riepām.

Ford Focus RS jau šobrīd ir pasūtāms pie Ford dīleriem „Baltic Motors”. Tā cena – 22 599 Ls.

Whatcar.lv spriedums - Ford Focus RS izskatās lieliski, skan perfekti un sniedz īstenu baudījumu. Jaudas padeve, tāpat kā vadāmība, ir pārliecinoša. Mīnuss - apgriešanās rādiuss ir diezgan liels. Turklāt mūs neatstāj sajūta, ka reālajā dzīvē degvielas patēriņš būs krietni lielāks, nekā ražotāja norādītais.

Kopumā gan jāatzīst, ka Ford Focus RS ir iespaidīgs auto pēc visiem parametriem, tomēr tas nav tik „karsts”, lai to nevarētu savaldīt. Turklāt par šo cenu tas izklausās tīri labs piedāvājums.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.