Volkswagen Touareg (02-10) Atsauksmes par auto

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi

3.0 TDI A/T

  • Kopējais vērtējums 3/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 2/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 2/5

Turpinu. Man beidzot normāls serviss tuvu mājām, Moller Lidosta.Pa lielam, labākais šobrīd, lai gan joki visādi gadās, piem. riepas uzliek pret rotācijas virzienu. :) Un pēc garantijas beigām sākās nopietnās problēmas. Pagājušo ziemu atkal nopietns pneimopiekares remonts, gan ciet sala, gan kompresors bija jāremontē. Kopš jauna nopirkšanas 2008.g. esmu nobraucis jau 159 kkm, pie 157800 nobira DD augstsp. sūknis un sekojoši visa degvielas padeves sistēma, tsk 6 sprauslas. Sākumā serviss vismaz mēģināja runāt ar ražotāju kādas daļas dabūt par brīvu (reiz man pēc garantijas vārstu izplūdes sistēmā tā nomainīja, tik par darbu maksāju), nu a ražotājam un importētājam esot licies, ka šis nobraukums esot gana liels, lai viņi nejustos atbildīgi (iepriekš jau rakstīju, ka pie 29000km jau dzinēju nomainīja. Serisa 1.tāme 8500 EUR,vēlāk nonācām līdz 5500 EUR. Sataisīja, viss tagad OK, cik ilgi nezinu.:( Nu acīmredzot Touareg pircējiem vajadzētu jau pērkot ievērtēt paredzamās papildus izmaksas un neērtības ilgu laiku esot bez a/m kamēr to labo servisā. Laikam nevajag braukt pāri garantijai, vai jāpērk papildus garantiju. Ja ievērtējam cik izmaksā DD degvielas sistēmas remonts, nopietni jāapsver benzīna dzinēja a/m iegāde. Vēlreiz tikai varu atzīmēt, ka neraugoties uz lielisko braukšanas komfortu utt, ekspluatācijas izmaksas ir milzīgas un servisā pavadītais laiks ievērojams. Pēc katra lielā remonta varat sevi mierināt ar domu, ka vairs jau nav kam īsti nobirt...

Edgars Logins, 08/02/2014

3.0 tdi (2008)

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Iegādāts jauns Dānijā, bet šobrīd brauc pa Latviju. Kopumā jāsaka, ka ļoti labs auto. Līdz šim pie 160tk noskrējiena neskaitot regulārās apkopes (kas nav lētas) papildus pie 120tk ir labota ritošā, kas sastādīja četrciparu skaitli pie dīlera, par garantiju ir mainīts viens no diviem akumulatoriem (to es atzīmētu kā vājo vietu šim auto), pagājušajā ziemā bija aizsalušas divas pneimopoekares sprauslas dēļ kondensāta (to es noveltu uz ekspluatācijas ķibeli), vēl vājāka vieta ir bremzes, jo auto svara dēļ tās dilst pastiprināti, līdz šim tās ir mainītas divas reizes. Riepu komplekts arī nebūs no tiem lētajiem. Patēriņš ir ap 10l/100km. Zemāko ko esmu dabūjis ir 7,5 ārpus pilsētas. Savādāk nekādas citas problēmas auto nav sagādājis. Bet kā jau jebkurā citā jomā, par ērtībām ir jāmaksā. Un ērtības šis auto sagādā ļoti labas, uz ceļa auto uzvedas labi, reizēm radot sajūtas, ka atrodies kuģī. Tas dēļ pneimopiekares līganās darbības. Dinamika no šī motora ir pietiekama un paliek pāri pat nedaudz. Ietilpība arī nav no tām mazākajām.

Karlis Smits, 09/01/2013

3.0 TDI A/T

  • Kopējais vērtējums 3/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 2/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 2/5

Turpinu... Par savu - ļoti laba a/m, kad sataisa. :))) Ritošā daļa ap 70 tkm - viss OK, nekas nav mainīts. Bet sataisīšana servisu īpatnību dēļ prasa laiku un naudu (pat garantijas laikā). Balstoties uz savu pieredzi varu vienīgi secināt, ka laikam jau ir kaut kādas ražošanas problēmas, detaļu kvalitātes problēmas. Liek kopā Touareg Slovākijā, tātad arī tas atstāj ietekmi. Sievas RAV apkalpo WESSā, tas ir etalons uz ko tiekties apkalpošanas kvalitātē. Nu par VW servisiem (gan Īli, gan Krasta) varu pateikt tikai to, ka viņi ir laikam jauni un perspektīvi, viņiem ir kur augt apkalpošanas kvalitātē ļoti daudz kur. Vispār kā sākās krīze, servisu apkalpošanas kvalitāte jūtami uzlabojās, tikai manam auto garantija beigusies... :)))) Tagad Krasta servisā bija paņēmuši pieņēmēju no Audi servisa, nu cita lieta, meistars pārzin mašīnu, tās uzbūvi, vājās vietas, nekautrējas runāt par tām, PATS (!) piedāvā veikt kautkādas rūpnīcas akcijas uzlabojumiem, ir OK. Bet nu ir jau vecie kadri arī, biežās apmeklēšanas dēļ jau labi pazīstami, cenšos izvairīties. Redziet, tās mašīnas jau ražo konkrētam reģionam, var būt, ka tīri nejauši mūsu reģionam paredzētās kaut kā saražojas ne tik augstā kvalitātē kā citiem tirgiem - ASV, Vācija. Acīmredzot arī detaļām, motoriem gadās dažādas partijas. Par garantiju jau lielāko daļu trūkumu novērš, bet cik tas prasa LAIKU un NERVUS! Domāju, ka a/m-a, ko pats koncerns uzskata par savu flagmani, jāražo kvalitatīvāk, kā arī jāattīsta pēcpārdošanas serviss! :))

Edgars Logins, 07/01/2011

3.0 TDI A/T

  • Kopējais vērtējums 3/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 2/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 2/5

Papildināšu savu, pirms 2 gadiem rakstīto. Viedoklis ir mainījies par pneimopiekari - ļoti noderīga Sport režīmā, ja jābrauc ātri, pa afaltu. Vibrācija pie tieši 70 km/h, neizdevās novērst garantijas laikā, serviss Krasta ielā uzskata par a/m tehnisko īpatnību, lai gan dažādos īpašnieku forumos www problēma un tās novēršanas daudzie varianti ir plaši aprakstīti un metodes kā mēģināt to novērst ir dažādas bet dārgas - mainīt kardānu (nenobalansēts), daļas stūres iekārtā, riepas utt. Drauga tieši tādai mašīnai problēma mazāk izteikta. Degvielas patēriņš vidēji arī ir 11 l/100 km, bet uz tāliem gabaliem, braucot 90-100 km/h var samazināt uz 8.5 l. Garantijas laikā (2 g, ap 60 tkm) man nomainīja: 1. kruīza kontroles pogas stūrē, no paša sākuma jaunai a/m nestrādāja kruīza kontrole, uz Krasta servisu braucu 4 reizes kamēr viņi novērsa, tagad strādā. 2. elektriski apsildāmo priekšējo stiklu, daļu neapsildīja, tagad strādā. 3. skaņas signāla vienu taurīti, viena arī tagad aukstā laikā nestrādā. 4. parking sensoru, strādā. 5. dzinēju komplektā, vienkārši braucu pa ielu un viss, apstājās. Pie 30 tūkst. km, 1 gada vecumā. Krasta serviss a/m iedeva 3 dienām, pārējo mēnesi braucu nomātu! Kaimiņienei GETZam nojuka kārba, brauca par brīvu ar Galantu kamēr sataisa. Manam draugam Touaregam, arī jaunam: 1. nebija savirzes, dabūja riepas pirkt, 2 pats , 2 serviss 2. degvielas bākas vāciņš nojuka, 3. pneimopiekare nobira. Par savu - ļoti laba a/m, kad sataisa. :))) Turpinu tālāk...

Edgars Logins, 07/01/2011

3.6 V6 FSI

  • Kopējais vērtējums 5/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 2/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Ir nācies braukt ar dažādiem auto un varu apgalvot, ka par VW Touareg var teikt tikai to labāko. Ļoti ērts un praktisks, bagāžas nodalījumā var salikt ļoti daudz, salons ērts un sniedz estētisku baudījumu. Var bez problēmām un muguras sāpēm nobraukt tālus gabalus.Man, kā sievietei arī dizains ir svarīgs - man tiešām tas patīk. Mīnusi: labi aprīkots auto ir gana dārgs, tas ir lielākais mīnuss. Degvielas patēriņš arī, protams, varētu būt mazāks, bet prātīgi braucot ir adekvāts apvidus auto izmēriem un jaudai. Mans verdikts: drošs, respektabls un estētiski pievilcīgs auto visai ģimenei!

Laura Geistarde - Šube, 03/06/2009

3,2L

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Nopirku šo auto no Raimonda... ieliku LPG. Tagad izmaksas par degvielu ļoti patīkamas. Patīk - īsts 4x4 (ar attiecīgām riepām), iet cauri pa visādiem neceļiem, labi nostrādāts apdares ziņā. Nepatīk - mazs bagāžnieks, sēdekļi diezgan neērti (it īpaši aizmugurē), garos pārbraucienos var nobeigties. Lūst visādi sīkumi (LV ceļu specifika), un VW servisu iesaku pie Īles (krastmalā ir garām). Ja pirktu vēlreiz, tad noteikti meklētu 3.0 Tdi. Kopumā patīk arī šis.

Andis Ābele, 23/03/2009

V10 2004 gads

  • Kopējais vērtējums 5/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 4/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Sveiki. Palasot atsauksmes rodas sajūta ka citiem nav paveicies ar auto vai kautkadu citu iemeslu dēļ nav paveicies ar konkrēto eksemplāru. Mani iespaidi par šo auto ir pavisam savadāki. Ļoti ērts, ātrs un labi vadāms auto ar labu aprīkojumu. Katram iesaku kādreiz pamēģinat šādu auto un gūt tādas sajūtas kādas ar citiem pilsētas apvidus auto pēc manām domam nav iespējams. Par VW centru Krasta ielā neko labu pateikt nevaru, diemžēl. Priecē ka Autofavorīts tuvakajā laikā sāks tirgot VW detaļas. Ja kādam ir kādi jautājumi droši rakstiet mailu.

Kaspars A23, 07/01/2009

3,2 V6 2003.gads

  • Kopējais vērtējums 3/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 3/5

Sveiki. Auto īpašumā no 2006.g. marta. + Stabils, labi vadāms uz ceļa. Apmierinoša dinamika - Pacieta piekare (mūsu ceļi šeit lomu nespēlē) Neadekvāts degvielas patēriņš. neērti sēdekļi - priekšējie. Aizmugures sēdekļi saliekaas vienkārši garām... Nepietiekoša virsbūves noturība pret savērpi. VW centrs Krasta ielā - "servisa etalons". Pirkt šādu auto - silti neiesaku. Paldies.

Arturs Buls, 02/12/2008

3,2L

  • Kopējais vērtējums 3/5
  • Braukšanas īpašības 3/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Nobraucu ar šādu auto ~ 20 000km (no 40 000 - 64 000km). Pozitīvās īpašības: 1. Sajūtas auto, kā patiesā džipā (augsta sēdpozīcija, pārliecinošas sajūtas); 2. Auto ar labu veiktspēju; Negatīvās īpašības: 1. Sākšū ar to, ka atmiņas par auto labas, taču tad, kad vajadzēja aprakstīt pozitīvās īpašības, neko nevarēju pateikt??? manā skatījumā, tas automāšīnai ir "Mīnuss"; 2. Liels degvielas patērīņš (it sevišķi ātruma limitos virs 120km/h); 3. Modelim ar 3.2L benzīna dzinēju, pārāk maza jauda (pieņemu, ka atkarīgs no cilvēka, jo vispār jau nebija daudz situāciju, kad jaudas pietrūka, bet sajūtas .... ); 4. Salīdzinoši daudz sīku remontu + absolūti nepretimnākošs serviss (VW centrs krastmalā).

Raimonds Janševskis, 29/11/2008

2.5 TDI

  • Kopējais vērtējums 5/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Par šo auto es tiešām varu teikt, ka tas ir mans sapņu auto (arī tāpēc, ka pagaidām manas finanses neatļauj tādu iegādāties, tāpēc atliek tikai sapņot:), taču pabraukt gan ir gadījies), jo - man vienmēr simpatizējuši apvidnieki un, kad VW 'palaida pasaulē' Touraeg, es pirmo reizi ieraudzīju tiesām vienlaikus respektablu un tajā pašā laikā dizainiski atturīgu auto - tādu, kurš man patīk vislabāk no visiem manā mūžā redzētajiem. Nekad neesmu fanojis par Pajero un Land Cruiser, jo tie ir pārlieku apkarināti ar visādiem niķelētiem krāmiem, bet par, piem., BMW X5 vispār nav ko runāt - lai man piedod BMW fani, taču es šo Jūsu apsēstību ar šo marku tiešām nesaprotu... Savukārt Touraeg ir tieši tas, kas vajadzīgs cilvēkam, bet ekstraordinārām prasībām pret vienlaikus gan braukšanai pilsētā, gan ārpus tās domātu transportlīdzekli - tas ir ārēji solīds, ar labu caurgājamību (pie mūsu "ne visai labajiem" ceļiem tas ir būtisks nosacījums) samērā ekonomisks degvielas patēriņa ziņā un ar ļoti ērtu, komfortablu salonu. Jautājums - ko vēl vairāk lai cilvēks varētu vēlēties.... :)

Argots Pakalns, 27/11/2008

4x4 3.2 V6 Altitude 5dr

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Īpašumā ir 2004 gada Touaregs ar 3,2L benzīnu. Noskrējis 55T km. Piekare lieliska, nekādu problēmu. Salīdzinājumā ar citām mašīnām gan šķiet, ka pacieta... bet varbūt tomēr mūsu ceļi arī pie vainas. "Jūtīgs" gāzes pedālis. Bagāžas nodalījums gan pamazs, rezerves riteņa imitācija (bagažniekā zem grīdas) varēja jau labāk būt stiprināta uz durvīm jau bāzē, nevis pieejama kā padārgs 'tūnings'. Disku mainītājs bagāžniekā sānos aiz dekoratīvās apšuves - diezgan jocīga vieta, kad tai pašā laikā zem blakussēdētāja dibena - sēdeklī iebūvēta atvilktne "cimdiem". Dubļu gumijas Latvijas apstākļos ieteicamas - no priekšējiem riteņiem netīrumi tiek uz auto sāniem daudz intensīvāk, ja to nav. Stikla tīrītāju slotiņas - uzmanīgi ar apmaiņas manipulācijām, jo var aizlauzt dekoratīvās plastmasas, kas piesedz stiprinājuma vietu. Pašas slotiņas - ne katrā veikalā nopērkamas.

Andis Ločmelis, 06/10/2008

3.0 TDI A/T

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Nevarētu teikt, ka, sākot to lietot, biju ārkārtīgi patīkami pārsteigts, pareizāk būtu - diezgan apmierināts. Taču ir lietas, kuras neapmierina: varēja būt nedaudz mīkstāka gaita (reti kur var izmantot pneimopiekares regulējumu Sport), novēroti neizprotami klaudzieni ritošajā daļā (poltergeists), pie konkrēta ātruma neliela papildu vibrācija. Patiesībā domāju, ka pēdējās 2 problēmas garantijas laikā tiks novērstas. VW servisiem ir lielas izaugsmes iespējas, jo kur augt ir.... Degvielas patēriņš reāli ap 11 l/100 km vidēji, bet braukšanas bauda to pilnībā atsver. Sēdekļi ļoti ērti, jāņem elektriskie - var ievērojami labāk pieregulēt. Vispār var lietot arī bezceļa apstākļos, ir OK, ja nav bail noskrāpēt :))

Edgars Logins, 02/07/2008

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi