Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi

1,8 HSD Premium

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 4/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Un vēl par pāris lietām. Braukt ar hibrīdu pilsētā ir ļoti patīkami. Ārkārtīgi laba dinamika no vietas, tāda sajūta, ka palīdz gan benzīnmotors, gan akumulators. Tiem, kas skeptiķi - tāda hibrīda paātrinājums ir vienāds ar savulaik "ātra" auto - VW Golf 1,8i dinamiku. Arī ārpus pilsētas auto nav no lēnajiem, vienīgi, vai prasās?... Salons ir tāds, kāds ir. Ērta sēdpozīcija pie stūŗes, sēdeklis regulējams gan augstumā, gan tuvāk/tālāk no stūŗes. Visā visumā modelis ir lieliski aprīkots un moderns, taču arī "kokains" un "stīvs". Tāda sajūta, ka cietas plastmasas visapkārt. Pa bruģi braukt tīrās mokas, viss dreb un vibrē. Pilsētā auto kluss, ārpus pilsētas satiksmē - ļoti vēlama salona skaņas izolācija. Variatora ātrumkārba Prius ir uzticama un ilgspēlējoša, vienīgi jāsamierinās ar faktu, ka strauju paātrinājumu pavada arī attiecīgs dzinēja troksnis. Vadāmība ir neitrāla, auto viegli manevrējams, diezgan cietu piekari (atsaucas uz sēdētkomfortu nepilnam auto). Iespējams, tas R17 disku dēļ, kam oriģināli paredzētas tikai zemprofila riepas. Lieliska fīča - atpakaļskata kamera, kas patiesībā aizstāj arī parkingsensorus. Pluss arī tas, ka tagad Prius praktiski nezog. Līdz ar ko pievilcīgi Kasko nosacījumi. Visiem ieteikums padomāt, kāpēc attītītajās Eiropas valstīs tik daudz Prius izmanto kā taxi? Laikam jau mega uzticams un teju mūžīgs auto ar lielisku ietilpību. No Berlīnes taxi pieredzes - hibrīda baterija kalpo ap 500tkm! Tur braukā arī teju 1mlj.km nobraukuši hibrīdi :)

Kaspars Gailis, 19/12/2016

1,8 HSD Premium

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 5/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Es gribētu mazliet reālāku spriedumu uzrakstīt - pirmā atsauksme ir tikai emocijas. Pirmais hibrīds mūžā. 2009.gada modelis, a/m izskats - patīkams. Komplektācija - Premium. Salonā ļoti daudz vietas! Ļoti ērti sēdekļi. Aizmugurē - gandrīz kā lielās klases auto! Bagāžniekā vadājam saliekamus bērna guļamratus, un vēl tur ir vietas gana. Izvēlēts pārsvarā veicamajai pilsētas satiksmei, īsiem attālumiem, kustībai sastrēgumos utt. Iedarbina hibrīdu ar 1 pogu, tad iedegās READY un var sākt braukt. Starts ir bez skaņas, tad pieslēdzas benzīndzinējs. Pilsētai - fantastika! Lēni a/m brauc tikai uz akumulatora, principā var nobraukt pat 1-1,5km bez benzīna (līdz izlādējas hibrīda baterija), taču jābrauc ļoooti plūdeni vai tikai uzturot ātrumu vienmērīgi pēc ieskrējiena. Starts no krustojuma līdz 30km/h - uz akumulatora, bremzējot tas savukārt lādējas. Var arī mēģināt lēni uzsākt un turpināt braukt uz akumulatora, tad visticamāk citi sāks signalizēt. Reālos Rīgas korķos vasarā - 5,0-5,6l/100km! Vidējais mix - 5,8l Automāts - variators, nejūtams un uzticams. Aprīkojums a/m - viss vajadzīgais. Auto parkingu neizmantojam - nepatīk. Toyota tehniskā uzticamība ir augsta. Nervus reiz kādu mēnesi pabojāja "mazais" akumulators, kas palaiž strāvu hibrīda iekārtai - kad no rīta vai ilgāku laiku nostāvot, neiedegas READY. Vienu reizi ar evakuatoru līdz dīlerim, viss veiksmīgi beidzās ar jaunu akumulatoru 150 eur vērtībā. Pērkot a/m, jāpārbauda hibrīda akumulators - jauns tāds maksā 2500 eur...

Kaspars Gailis, 16/11/2016

1,8 HSD Premium

  • Kopējais vērtējums 5/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 5/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Auto, ar kuru braukšana sagādā vienīgi baudu, kā arī šajā auto jau šodien ir iespējams izbaudīt nākotnes tehnoloģijas. Toyota jau šodien spēj piedāvāt to, par ko citi auto ražotāji vēl tikai sapņo. Es, protams, runāju par vislabāk aprīkoto Premium komplektāciju. Auto navigācijas iekārta Tevi aizvedīs pat uz visnecilāko Latvijas nostūri, šī navigācija ar Tevi runāsies, ja Tu to vēlēsies, kā arī izpildīs Tevis nosauktas balss komandas (izsauks vajadzīgo tālruņa numuru, aizvedīs mājās, ja pateiksi - Go home, utt). Un gadījumā, ja neesi spējīgs pats noparkot auto, tad Prius to bez problēmām izdarīs Tavā vietā - stūre Tavā priekšā grozīsies pat bez Tavas līdzdalības. Tas tiešām ir sajūsmas vērts! Un pats galvenais - kas var būt jaukāks, ja braucot cauri apdzīvotām vietām vienmērīgā ātrumā, Tu izmantosi tikai mašīnas elektro motora burvību - nevienas piles degvielas un brauciens notiks pilnīgā klusumā (ja, protams, nebūsi ieslēdzis skaļu mūziku, vai uz pilnu jaudu nedarbosies auto klimata kontrole). Braucot ar šo videi draudzīgo auto, rodas pastiprināta azartiska vēlme vēl vairāk ietaupīt - braukt tā, lai benzīna motors ierūktos pēc iespējas retāk. To sajūtu nevar izstāstīt, tā katram būtu jāizbauda. Šādiem auto viennozīmīgi ir nākotne. Es par! Trūkumi? - jā, tāds auto maksā dārgāk, bet to noteikti pirks tikai tie, kam šāds braukšanas stils ir vai būs dzīvesveids... kam vajag lielu ātrumu un jaudu, šis auto nav domāts.

Jantwoo Jantwoo, 24/05/2011

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi