Škoda Superb sedans (02-08) Atsauksmes par auto

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi

2.0 Benzīns

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 5/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 3/5

Mašīna milzīga no iekšpuses, daudz vietas visur, gan priekšā, gan aizmugurē(aizmugurē var sēdēt 2metrinieks un vēl tāpat paliks veta pāri gan galvai,gan ceļiem), gan bagāžniekā, lai arī sedans. Prakstisks. Tiesa dēļ tā, zems, diezgan sanāk apskrambāt priekšējā bampera apakšu, bet to redz tikai, kad paceļ uz pacēlāja. Braukt ir viegli, nedaudz gan ir kā kuģis, stabils, bet pie asām kustībām svārstās. Tas tāpēc, ka nav sporta, bet komforta auto. Mans aprīkots ar gāzi, tāpēc sanāk arī lēts braukājot, ap 5EUR/100km. Detaļas viegli dabūt, jo vairs nav svaigs, bet pieder pie VW koncerna. Ar 2litrīgu dzinēju pietiek vidējām prasībām, gribētos nedaudz žiperīgāku, bet 2.5D jau ir pavisam cita klase. Vēju dzird diezgan, lai gan ar ko salīdzinot, ja ar vecajiem auto, tad liekas, ka laba izolācija, ja ar ko jaunāku, tad varētu vēlēties labāku. No '07 gada nāk facelift modeļi, izskatās nedaudz labāk par ne feisliftniekiem. Ja vajag plašu un ekonomisku, tad īstā izvēle. Bet, ja arī zemes ceļiem un neceļiem, tad laikam vajag ko jaudīgāku un augstāku. Šis ir pilsētas auto un dubļi tam nepatīk.

Ģirts Dubinskis, 16/12/2016

1,9 TDI

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 4/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Varu pateikt, to kad auto tiešām ir labs, neskaitot to, ka tā ir škoda. Īpašs ir salons, kas liekas liels un auto no ārpuses ar diezgan paliels(nedaudz garaks nekā Octavia),bet esot vadītajam, nemaz tik traki nav. Parkošanās ir diezgan viegla. Videjais degvielas patēriņš ja brauc uz 100 km/h ir 6l uz 90km/h tas ir apmēram 5l. Mīnuss ir parkošanās sensors, kas dažreiz niķojās - vēsā laikā. Diezgan pagrūti ir ar spuldzīšu nomaiņu, kas ir piņķerīgs darbs, it sevišķi labās puses lukturim. Bet ar lielu pacietibu arī pašrocīgi spuldzīti var nomainīt. Kā plusu varu minēt lielu bagāžas nodalijumu, kas ir diezgan paliels, priekš šāda auto. Nesūdzos, bet, ja pērkat, tad ieteiktu pirkt ar 6 pakāpju ātrumkārbu, jo tad būtu vēl ekonomiskāks variants nekā 5 ātrumu. Vēl viens mīnuss - mašīna ir diezgan smaga, līdz ar to pilnā masa ir liela.. ja nemaldos 2050 kg. Sniega apstākļos salidzinoši labi var braukt, mašīna nenēsā. Lielos ceļa gabalos diezgan komfortabla braukšana. Arī apdzīšanas ar šo auto var mierigi veikt neskatoties uz mazo, bet tomēr jaudīgo motoru!

Mārtiņš Liepiņš, 12/01/2010

1,9 TDI

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Esmu braucis diezgan daudz ar šādu auto. Kā lielākos plusus varu minēt ļoti mazo degvielas patēriņu (~6 L/100 km), lielo salonu un izturību. Konkrētajam auto par šiem 5 gadiem ir jau 250 000 km nobraukti un nav bijušas problēmas, atskaitot parastos izdevumus (Eļļas un filtru maiņas, bukses utt.) Pietiekami jaudīgs, ņemot vērā, ka uz auto masu ir tikai 1,9 litru dīzeļdzinējs. Kā lielāko mīnusu varētu minēt to, ka šis auto ir Škoda, kas cilvēkos bieži vien izsauc antipātijas, taču to atspēko fakts, ka Škoda nu jau vairākus gadus pieder Volkswagenam un principā arī ir tas pats Volkswagen. Vēl viens mīnuss ir tas, ka tieši Superb modelim nav iespējams universāļa variants. Ieteiktu šo auto cilvēkiem, kas vēlas ietilpīgu un pietiekami komfortablu auto, ar ko pārvietoties ikdienā lielus ceļa gabalus.

Artis Krastins, 02/06/2009

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi