Subaru Forester (02-08) Atsauksmes par auto

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi

2.5XT

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Sveiki! Braucu ar 2005 gada 2.5 turbo Forester jau 2 gadus. Ja nav individuāls salons, tad parastie pelēki melnie ir nekādi, ekstrām nav bagāts un ja iedegās check engine, tad automātiski pazūd cruise control un saķeres kontrole. Uz ceļa turas labi, arī manevrē labi. Piekares arī ir izturīga. 2 gadu laikā piekarē tika nomainītas priekšējās stabilizatora atsaites, kuru cena bija ja nemaldos padsmit eur par vienu atsaiti lemforder. Mēdzot izbeigties aizmugurējie amortizatori, to uzreiz var pateikt, jo visa auto aizmugure ir nosēdusies. Klasiskā korozijas vieta ir aizmugurējās arkas un glāzes, tās ir jāvaktē tāpat kā sliekšņi, jo tiem virsū ir plastmasas uzlikas un zem uzlikām krājas sāļi. 2.5turbo nav laba izvēle, 2.0 ir izturīgāki, jebkurš īsts subārists to atzīst. Nevajadzētu likt gāzi, jo pēc jau 50k km var izdilt vārstu sēžas un motoram būs nevienmērīga darbība, kratīšanās tukšgaitā, kā man bija. Ja regulāri mocat motoru, tad noteikti kādreiz aprausiet šāles (remonts 1000+ atkarīgi no vēlmēm). Šāļu risinājums - vai nu braukt mierīgi, vai jaudīgāks eļļas sūknis (piem. 12MM). Vaktēt eļļas līmeni un liet labu eļļu. Eļļu ieteicams mainīt ik pēc 7k. Ja smaga kāja un minimālos daudzumos zūd eļļa, tad nebaidieties, tas ir pavisam normāli. Uz vienu eļļas maiņu ja apēdīs pus litru, nekas traks nav. Tie motori tādi ir. Visādi citādi ļoti neekonomisks ikdienas auto. Pilnpiedziņa teicama. Auto cilvēkiem, kas zina ko grib. Ja lauž, tad lūzt. Nav lēti.

Vincents Radionovs, 14/02/2018

Subaru Forester 2.0

  • Kopējais vērtējums 5/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 5/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Subaru Forester 2006.gads. 4pakāpju automāts. Braucu jau 6 gadus un brīnos par šo darba zirgu. Kā var būt mašīna, kura vispār nelūst? Cik esmu skatijies forumos tad tas 4pakāpju automāts ir vispār mūžīgs un citiem pat nobraukti 600 tūkst. un nekādu problēmu. Īsts japānis kādu šodien ir retums. Vienīgā problēma ir aizmugurējie pašpumpējošie amartizatori, kuri beidzas pēc 8-10gadiem un tāpēc daudziem ir nosēdušās aizmugures, bet tā nav problēma un var nopirkt KYB amartizatorus 334344;334345 par 90 euro gabalā un darbs ar uzlikšanu 60 euro jo tur bišķi vajag pārmetināt "čaškas" un viss strādā pat labāk,  nekā oriģināls un aizmugure ir atkal augšā.

vilis stikuts, 21/02/2017

2.0

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 4/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Man šķiet, ka salīdzinoši labs un drošs auto! Lietoju tikai gadu, bet principā esmu apmierināts ar savu izvēli. Patīk salons: gaiša apdare, panorāmas lūka, ērts un praktisks instrumentu panelis- pārredzams un nekā lieka, roku balsti. Pateicoties mašīnas augstumam, ērti iekāpt un izkāpt, kā arī laba pārredzamība uz ceļa. Kas attiecas uz tehniskām ķibelēm, tad tā jau ir katra individuālā spēja izvērtēt cik auto prasīs ieguldījumus, lai viņš varētu uzticami kalpot. Galu galā iepriekšējais īpašnieks, kaut kādu iemeslu dēļ pārdod savu spēkratu- vēlās jaunu/citu, vai arī paredzami ieguldījumi, kurus viņš nevēlas veikt!

Māris Robežnieks, 26/05/2015

2,0 benzīns

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 4/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Auto tika iegādāts vairāku apsvērumu dēļ! Ģimenē esam pieci, un ja kur dodamies līdzņemamā ir tā vairāk, esmu intensīvs makšķernieks un to darīt patīk pēc iespējas necivilizētākā vidē, un protams Latvijas ceļi! Jau noripojis autiņs, ar visu to ka ģimenē ir 2 braucamie un ikdienā pārvietojos ar VW Polo, 110 t.km! Liekas, ka vienkāršāka braucamā nav! Salons, viena plastmasa, ja neskaita sēdekļu un durvju apdari, bet tas ir liels pluss, viegli kopjams, jo kā jau copmaņi zin, pēc kārtējā izbrauciena autiņš nav no tiem tīrākajiem, gan no iekšpuses gan ārpuses, slapja laiva, laivas motors, copenes un tt! Ir jau tur šādi tādi sīkumi, kā klimata kontrole, kruīza kontrole,pazeminātie pārnesumi, apsildāmie sēdekļi, elektriskie spoguļi un logu pacēlāji, CD ar rādio, bet tas tāds pašvakāks pēc skanējuma! Lai pārvietotos ar 100 km/h autiņš pilnīgi apmierinošs, degvielas patēriņš vidēji 8l/100 km vasarā, ziemā 10l/100 km. Uzceļa turas stabili, nav skaļš, uz nelīdzenāka seguma gan parādās graboņa, bet ko var gribēt no plastmasas pārpilnības! Motorītis pietiekoši dinamisks, nav raķete, bet man pietiek! Prieks, ka vasarā un ziemā nav īpaši jāmaina braukšanas manieres, iet kā kuģis! Pa šiem 3.5 gadiem, jāpesit pie koka, izņemot priekšējo stiklu un priekšējos bremžu klučus, nekas nav mainīts, tehniskajā apskatēs viss pa 0! Apkopju izmaksas pie Partner Motors no 70 ls līdz 140 Ls, atkarībā no tā kas jādara! Ideāls autiņš cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu un tiem, kuriem "zīmēties" nav mērķis!

Aldis Sproģis, 04/09/2009

2,0 benzīns

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 4/5
  • Lietošanas izmaksas 4/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Pozitīvās īpašības: var ērti iekārtoties pie stūres, slēdži viegli pieejami, apsildāmi sēdekļi, spoguļi, klimata un stabiltātes kontrole, līkumos turas labi uz ceļa, mazs bremzēšanas ceļš, nolaižami aizmugures sēdekļi un liels bagāžas nodalījums. Negatīvās īpašības: benzīna dzinējs pavājš, ar automātisko pārnesumkārbu jaudas pamaz, salonā dzirdams dzinējs, degvielas patēriņš paliels, salons varētu būt pievilcīgāks. Nākotnē raudzīšos citu auto modeli.

Tatjana Druka, 29/06/2009

2,0

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 4/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Ļoti labs darba zirgs, uzticams un izturīgs. Ļoti laba caurejamība. Vienīgais mīnuss, ko var pieminēt, ir dārgas detaļas un neērta sēdēšana, ja brauc lielus attālumus.

dainis štikovs, 26/11/2008

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi